De eerste Samen naar Schoolklas in de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat na de zomervakantie starten!
De eerste Samen naar Schoolklas in de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat na de zomervakantie starten!

Eerste Samen naar Schoolklas geopend in Pijnacker-Nootdorp

Algemeen

PIJNACKER NOOTDORP - Vlak voor de zomervakantie is door Octantschool Triangel en Stichting IEP een belangrijk mijlpaal bereikt. Er werd een overeenkomst getekend voor de allereerste Samen naar Schoolklas in de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Na een grondige en intensieve voorbereidingsperiode, opent de klas haar deuren na de zomervakantie.  

Bij de voorbereiding van deze Samen naar Schoolklas waren verschillende partijen betrokken, zoals PPO Delflanden, de gemeente, Stichting het Gehandicapte Kind en SkippyPepijn. Stichting IEP is een ouderinitiatief van Peter en Rianne Boerefijn. Voor hun zoon met autisme was geen passende plek meer binnen het huidige onderwijsaanbod en daarom volgde een uitgebreide zoektocht. Naar aanleiding van een bezoek aan een Samen naar Schoolklas buiten onze regio namen de twee ouders contact op met Het Gehandicapte Kind en het Samen naar School netwerk. Na een bezoek aan zo’n klas wisten ze zeker dat er ook een klas moest komen in hun eigen gemeente Pijnacker-Nootdorp. Om deze klas te realiseren werkt Stichting IEP samen met Octant Triangel in Delfgauw. “Het is geweldig dat onze zoon nu toch naar Triangel kan gaan”, aldus Rianne. 

Volgens Marjolein Brouwer, directeur van Triangel, is het van groot belang dat kinderen uit de buurt samen met hun vriendjes, zusjes, vriendinnetjes en broertjes naar school te kunnen gaan. Samen leren, spelen, vieren en ontdekken. “Op Octantsschool Triangel streven we ernaar leerlingen actief te laten deelnemen aan de samenleving. Het is geen vak, maar een verantwoordelijkheid van onze school.” 

De interessepeiling voor leerlingen die in aanmerking komen voor deze klas is inmiddels geopend. Ouder(s)/verzorger(s), verwijzers of geïnteresseerden in de zorgvacatures kunnen terecht op www.stichtingiep.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.triangel-octant.nl

Afbeelding
Afbeelding