Directeur Marijtje Pronk van Theater de Veste: " Kwaliteit moet altijd de boventoon voeren." (Foto: PR).
Directeur Marijtje Pronk van Theater de Veste: " Kwaliteit moet altijd de boventoon voeren." (Foto: PR).

Nieuw programma Theater de Veste weer kwalitatief hoogstandje

Algemeen

DELFT- Half september gaat de nieuwe programmering van Theater de Veste van start. Directeur Marijtje Pronk en haar collega’s hebben weer voldaan aan het streven dat kwaliteit altijd de boventoon moet voeren, en voor een breed publiek, zodat het een theater is voor de hele stad.
Dat kwaliteit zichzelf altijd terugbetaalt is volgens Marijtje te zien aan de grote opkomst van het Delftse publiek dat de voorstellingen bezoekt. Daar ligt ook meteen de uitdaging. “Ons theater heeft “maar” vijfhonderd stoelen en we zijn vaak helemaal uitverkocht. Het bieden van grote namen en een hoge kwaliteit is dan best een uitdaging.”
Gelukkig is dat toch gelukt als je kijkt naar klinkende namen als Peter Pannekoek, Najib Amhali, Claudia de Breij, Ruben Terlou, Boekestijn en De Wijk, Het Nationaal Theater, Orkater, Internationaal Theater Amsterdam, Waylon, Spinvis, en Sven Hammond. Dit is nog maar een greep uit namen waar door het publiek goed op wordt gereageerd aldus Marijtje. Zij vestigt tevens de aandacht op het Groot Filosofie Festival, de kamermuziekconcerten met topmusici die een keer per maand plaatsvinden en “ het allerbeste jeugdtheater dat Nederland te bieden heeft”. In het kader van het herdenkingsjaar van de afschaffing van de slavernij vinden er verschillende voorstellingen plaats, zoals Boni de Musical van Het Zuidelijk Toneel en De Plantage van onze voorouders van Orkater.
Een mooie service van Theater de Veste is het theater overdag, voor bijvoorbeeld mensen die het vervelend vinden in het donker over straat te gaan, maar ook voor anderen die zo’n theaterbezoek beter combineren met de rest van de dagindeling.
Dankzij de steun van de vele Vrienden van Theater de Veste en de Businessclub is er een potje, dat een gratis avondje mogelijk maakt voor mensen die minder te besteden hebben. “Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk een theater voor de hele stad zijn”, aldus Marijtje.