Praat mee over duurzaam gedrag en een gelukkig leven tijdens VPRO Tegenlicht Meet Up
Praat mee over duurzaam gedrag en een gelukkig leven tijdens VPRO Tegenlicht Meet Up

Worsteling van de Groenmens

advertenties

Hoe combineer je duurzaam gedrag met een gelukkig leven? Rond dit thema organiseert Lijm & Cultuur samen 'The Green Office' en Studium Generale van de TU Delft een VPRO Tegenlicht Meet Up op woensdagavond 30 mei.

Denk je na over je afval? Eet je af en toe vegetarisch? Probeer je je zo duurzaam mogelijk te verplaatsen? Dan ken je vast wel de dilemma's die hierbij komen kijken. Want hoe ga je dat nu concreet aanpakken zonder al te veel comfort op te geven? En welke opoffering ben je wél bereid te maken? Hoe zetten we woorden om in daden? Wat weerhoudt ons stappen te nemen, en hoe kunnen we elkaar inspireren en helpen?

Aan de hand van fragmenten uit de aflevering praten we door met drie bijzondere gasten en het publiek. Dolf Grande ontwikkelde een concept om te voorkomen dat voedsel verloren gaat in de keten. Dat bleek niet helemaal te werken zoals hij hoopte. Robin van Wechem is columnist in Trouw. Duurzaam consumeren is een van haar onderwerpen. Ze houd van dromen maar klaagt soms dat het zoveel moeite kost om ze te verwezenlijken. Udo Pesch is Assistent Professor Technology Dynamics & Sustainable Development en betrokken bij projecten rond sustainable lifestyles en energie. Het gesprek wordt geleid door Ankita Singhvi, student Industrial Ecology van de TU Delft. Woensdag 30 mei, 20.30, zaal open vanaf 20.00 uur. Toegang gratis. Let op, de voertaal is dit maal Engels!

Tip: Workshop 'Jezelf verkleinen' Kunstenaar Rob van Es geeft dinsdagmiddag 29 mei om 14.00 uur een workshop over hoe je jezelf kunt verkleinen. Dat gaat met microscopen. Je maakt zelf preparaten en daalt af in een wondere wereld van vatenbundels en cellen. Een geestverruimende ervaring. Alle informatie is te vinden op www.lijmencultuur.nl.

!