Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege en  Clairy Polak spelen de verdachte, Officier van Justitie en voorzitter van de rechtbank in Terror
Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege en Clairy Polak spelen de verdachte, Officier van Justitie en voorzitter van de rechtbank in Terror

Het publiek beslist in theaterhit Terror

cultuur

De theaterhit 'Terror', waarin u beslist over de afloop, is wegens succes terug in Theater de Veste.

In 'Terror' fungeert het theaterpubliek als jury van een rechtszaak. Wegens succes komt het stuk op woensdag 6 juni nog eenmaal terug in Theater de Veste. Met in de hoofdrollen Jeroen Spitzenberger als verdachte, Johanna ter Steege als Officier van Justitie, Clairy Polak als voorzitter van de rechtbank en het publiek als jury.

Schuldig of onschuldig?
In dit spannende en spraakmakende rechtbankdrama staat een gevechtspiloot terecht voor de moord op 148 mensen. Zijn lot ligt in handen van het aanwezige publiek. Zij zijn de jury en brengen na de zitting hun stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die tegen uitdrukkelijk bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt?

Tijdens de rechtszitting horen we alle feiten over de zaak. Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kaper dreigt het vliegtuig neer te laten storten op de Johan Cruijff Arena waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F-16's worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt en luidt: niet schieten. Een van de F-16-piloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen. Een heldendaad of een koelbloedige moord? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig.

Meer informatie
'Terror' is woensdag 6 juni aanstaande om 20.15 uur in Theater de Veste te zien. Voor tickets gaat u naar www.theaterdeveste.nl. Theater de Veste bevindt zich aan de Asvest 1, 2611 PK Delft.