Ook de tiende editie van Delft on Stage werd een meer dan geslaagd beroepenfeest

advertenties

DELFT – Sporthal de Buitenhof liep afgelopen dinsdag vol met vmbo-scholieren. Zij verdiepten zich tijdens de tiende editie van Delft on Stage in allerlei soorten beroepen.

De keuze was reuze, want in totaal waren ruim tweehonderd beroepsbeoefenaren op het beroepenfeestje afgekomen. Hoog bezoek was er ook. On Stage werd namelijk geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt èn staatssecretaris Sander Dekker. Daarna kon het beroepenfeest begonnen. En konden de ongeveer 900 vmbo-scholieren en beroepsbeoefenaren met elkaar in gesprek.
Bij wederzijdse interesse maakten ze een afspraak voor de 'Doe-dag', twee weken later op 28 maart. Op de Doe-dag komt de leerling op bezoek bij de beroepsbeoefenaar om een paar uur een 'kijkje in de keuken' van het bedrijf te nemen. Zo krijgen leerlingen te zien wat het beroep precies inhoudt, en dat helpt hen bij het maken van een beroepskeuze.
Het initiatief Vmbo On Stage startte tien jaar geleden in Delft, maar heeft navolging gevonden door het hele land. In zeventien plaatsen zijn nu beroepenfeesten waar beroepsbeoefenaren en vmbo-leerlingen elkaar ontmoeten, en in een aantal andere plaatsen zijn nieuwe beroepenfeesten in voorbereiding. Kijk voor nog meer foto's van Delft on Stage op www.delftopzondag.nl.