De nieuwe vestigingsmanager Maurice Schook van KIA Autohaag Zeeuw Delft bij de nieuwe KIA Rio.
De nieuwe vestigingsmanager Maurice Schook van KIA Autohaag Zeeuw Delft bij de nieuwe KIA Rio.

Een nieuwe leiding en toch dezelfde identiteit bij KIA Autohaag Zeeuw Delft

advertenties

DELFT – Voor de vele klanten zal het best vreemd zijn, na zo veel jaren Marien van Leeuwen gewend te zijn. KIA Autohaag Zeeuw Delft heeft echter een nieuwe verstigingsmanager in de persoon van Maurice Schook.

De wisseling heeft ook te maken met de recente overname door de Autohaag Zeeuw Groep van het Delftse KIA-dealerbedrijf aan de Schieweg. De voormalige directeur heeft een heel andere functie binnen dit grote bedrijf gekregen. "En zelf ben ik een echte KIA-specialist", zegt Schook. "Toen het Koreaanse merk in 1993 in Nederland werd geïntroduceerd ben ik er bij betrokken geweest. Ik ben bij diverse KIA-bedrijven werkzaam geweest en nu hier aan de slag gegaan."

Efficiency
Aan het bedrijf zelf zal overigens niet veel veranderen. KIA Autohaag Zeeuw Delft blijft kleinschalig, persoonlijk en misschien zelfs een beetje familiair. "Een vertrouwd gezicht is en blijft bijvoorbeeld verkoopadviseur Peter Eggermont", gaat hij verder. "Maar er zijn ook wat service- en baliemedewerkers bij gekomen, wat de efficiency ten goede zal komen."
Naast het KIA-dealerschap, is er bij dit bedrijf ook een werkplaats onder de naam James Auto & Service, waar onderhoud en reparaties aan alle merken en typen auto's uitgevoerd kunnen worden. Ook dit onderdeel blijft gewoon in stand, maar de leiding hier is nu in handen van Pieter van der Marel. "Je zou dit onze all-in-one werkplaatsshop kunnen noemen", zegt Schook.
"Hiermee krijg je klanten voor het leven, omdat je hier voor alles terecht kunt. Heb je hier je plekje eenmaal gevonden, dan ga je hier niet meer weg."
Schaalvergroting
Het Delftse dealerbedrijf profiteert nu natuurlijk extra van de schaalvergroting die de aansluiting bij Autohaag Zeeuw inhoudt. Bijvoorbeeld op het gebied van de inkoop. Dat kan nu in veel grotere aantallen, zodat dit een veel groter aanbod gebruikte auto's oplevert. "De hele Autohaag Zeeuw Groep heeft in totaal zo'n vierhonderd occasions op voorraad", aldus Schook. "Dus om nog even samen te vatten: geen verandering van identiteit, dezelfde kwaliteit, maar ook nog eens een heleboel andere voordelen er bij. We zien u graag eens in onze showroom."

KIA Autohaag Zeeuw Delft
Schieweg 53
2627 AT Delft
(015) 256 08 79
www.autohaagzeeuw.nl/kia
www.jamesautoservice.nl