Mike Mesker, klaar voor een goede aanname van de hem tegemoet komende bal.
Mike Mesker, klaar voor een goede aanname van de hem tegemoet komende bal.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Mike Mesker (26)
Club: sv Wippolder
Positie: mid-mid


-Jullie hebben met 3-0 van Groeneweg gewonnen. Dat moet een goed gevoel geven...
"Zeker weten, want de twee voorgaande wedstrijden hadden we verloren. Nu kunnen we naar boven kijken en anders zouden we te veel weg zakken."

-Gezien de uitslag hebben jullie de tegenstander geen enkele kans gegeven...
"De eerste helft was Groeneweg beter. Wij kregen niet echt grip op de wedstrijd, maar ondanks hun overwicht maakten ze hun kansen niet af. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft waren wij de betere ploeg. Nu waren wij het die de kansen creëerden en die wisten we af te ronden ook!"

-Heb je er zelf ook één in het mandje liggen?
"Ik heb zelf niet gescoord, ik speelde mid-mid. Ik gaf wel een mooie assist op Daley. Daaruit wist hij het eerste doelpunt te scoren. Lopend op het middenveld kreeg ik de bal aangespeeld, ik ging drie of vier man voorbij, tikte hem uiteindelijk langs de laatste man op Daley, die vanaf links naar binnen kwam. Die kon hem toen makkelijk langs de keeper schieten."

-Hoe kijk je terug op je eigen spel?
"Vooral de tweede helft zat ik aardig in de wedstrijd. Mijn sterke punten als voetballer, die wist ik vooral in de tweede helft goed te gebruiken. Mijn techniek en vooral mijn linkerbeen, waarin ik een prima pass en een goed schot heb. Met rechts kan ik alleen lopen."

-Wat is de doelstelling voor dit seizoen?
"Vorig jaar kampioen en promotie naar de Tweede Klasse, voor de eerste keer in de clubgeschiedenis van Wippolder. Nu willen we een stabiele tweedeklasser worden. We hebben een jong team. Als dat niet uit elkaar valt en we op de zesde of zevende plaats eindigen, dan hebben we het goed gedaan."

-En daar wil jij graag je steentje aan bijdragen?
"Ja, dit is weer mijn tweede seizoen bij Wippolder, na een afwezigheid van zes jaar, toen ik bij Delft speelde. Ik heb dus vorig jaar de promotie meegemaakt, ik wil me graag met dit team handhaven in de tweede klasse."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Zeker weten. Ik heb gezien dat er in de publicaties wel het nodige is veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Leuk om je eigen prestaties en die van vrienden in de gaten te houden. Ja, dat voetbalklassement levert altijd voldoende gespreksstof op!"