Frank Damshuiser.
Frank Damshuiser.

Frank Damshuiser nieuwe coach Excelsior 1

sport

Frank Damshuiser is voor het seizoen 2016 – 2017 de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging CKV Excelsior. Samen met Robbert van Buuren zal hij leiding gaan geven aan de selectie van CKV Excelsior.

Als jonge jongen begon Damshuiser in de jeugdopleiding van Excelsior, waar hij zich wist op te werken tot vaste kracht in alle hoogste jeugdteams. Na zijn verblijf in de jeugdopleiding volgde de logische stap naar de selectie, waar Damshuiser zich moeiteloos op wist te werken tot vaste kracht in Excelsior 1. Geroemd om zijn rustige uitstraling, verdedigende kwaliteiten en altijd in dienst spelend van de ploeg wist Damshuiser met Excelsior 1 menig hoogtepunt te bereiken. Helaas zorgde een slepende blessure ervoor dat Damshuiser te vroeg moest stoppen met korfballen op niveau.

Voor een clubman als Damshuiser moet het heerlijk zijn om weer terug te keren binnen de zwart-witte familie. Hoe voelt dat voor Damshuiser zelf? "Echt helemaal weg ben ik nooit geweest, hier en daar nog wat wedstrijden gespeeld en gezien", reageert hij. "Maar ik kijk er naar uit om weer iedere week naar het bekende veld en de Buitenhof te gaan en de mensen die ik als speler van Excelsior al jaren ken weer te spreken."