Afbeelding

Excelsior haalt met Omar Roy van Bunnik brok ervaring in huis

sport

Editie: Week 27, Jaargang 23 |

Omar Roy van Bunnik hoopt bij Excelsior een nieuwe sportieve uitdaging te vinden.

DELFT – De selectie van korfbalvereniging Excelsior heeft zich versterkt met Omar Roy van Bunnik (28). Deze ervaren korfballer heeft een verleden bij Fortuna en draaide de afgelopen drie seizoenen mee in de reservehoofdklasse bij HKV/ Ons Eibernest.

Door: Dennis van den Berg

Korfbal speelt al twee decennia een belangrijke rol in het leven van Omar Roy van Bunnik. “Rond mijn tiende jaar kwamen we in Delft wonen. Alle kinderen uit mijn schoolklas speelden korfbal bij Fortuna. Zo kwam ik erbij.” Naast het feit dat Omar Roy het van meet af aan een leuke sport vond, voelde hij zich direct thuis binnen de omgeving van het korfbal. “De voetbalcultuur is veel harder. Bij korfbal heb je niet alleen met een mannenwereld te maken. De rollen van mannen en vrouwen binnen het team zijn gelijkwaardig.” Geslacht speelt geen rol bij het bepalen van het leiderschap in het veld. “De aanvoerder wordt degene, die goed ligt bij de coach en binnen de groep. Of natuurlijke leiders mannen of vrouwen zijn, maakt binnen het korfbal niet uit.”

Als jeugdspeler kwam Omar Roy dus voor Fortuna uit, maar bij die club bleef het niet. Hij speelde ook voor  PSV, SEV en Ready, alvorens zich op zijn vijfentwintigste te verbinden aan de Haagse korfbalclub HKV/Ons Eibernest.  In het eerste jaar bij Ons Eibernest promoveerde Omar Roy met zijn team naar de reservehoofdklasse, waarin de korfballers zich de daaropvolgende jaren goed staande wisten te houden. “Ik heb veel geleerd van Bas Harland, die in 2013 coach werd van het vlaggenteam. Ik was een vaste waarde in het tweede team en mocht regelmatig invallen bij het eerste. Maar na drie seizoenen was het tijd voor een frisse start. Ik wilde graag een uitdaging aangaan met een nieuwe groep mensen om me heen.”

Die uitdaging verwacht Omar Roy weer in Delft te vinden. Ditmaal bij Excelsior, genesteld op het korfbalterrein langs de A13. De reacties op zijn terugkeer naar Delft waren zeer positief. “Dat is bij andere sporten en sportclubs wel eens anders”, weet Omar Roy. “Hier zien ze me graag terugkeren: of dat nou bij Excelsior of Fortuna is, maakt niet uit. Dat geeft je als speler een heel welkom gevoel.” Het niveau waarop Excelsior speelt, eerste klasse, doet niet onder voor dat van Fortuna, vindt hij: “Ik heb er echt zin in om er met mijn teamgenoten, coach Denise Bezemer en assistent-coach Leon Posthumus een mooi seizoen van te maken.”

Ondanks dat Omar Roy nog jong is en veel te graag zelf speelt, deed hij een aantal jaar geleden al ervaring als trainer op bij Paal Centraal. “Dat was heel leerzaam, maar ik merkte daardoor meteen dat ik zelf nog veel te graag op het veld of in de zaal sta. Ik ben heel fanatiek. Maar ik sluit een trainerschap in de toekomst niet uit.” Eerst wacht Omar Roy de taak om met de jonge selectie van Excelsior een gooi naar het kampioenschap te doen in de eerste klasse, met als doel promotie naar de overgangsklasse.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12