Afbeelding

Het zal niet makkelijk worden tegen Xerxes/DZB, maar Delft heeft er wel vertrouwen in

sport

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

Ronald Hes werkt met nagenoeg een volledige selectie toe naar de dubbele ontmoeting met Xerxes/DZB. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Voorafgaand aan deze voetbaljaargang had D.v.v. Delft maar één doel: het kampioenschap. Zesentwintig wedstrijden verder mag de ploeg van trainer Ronald Hes zich na een vliegende start opmaken voor de nacompetitie.

“Voor mij is het enorm teleurstellend dat we het kampioenschap in de laatste zeven wedstrijden van het seizoen hebben weggegooid”, blikt spits Robbie Notenboom terug. “We hebben lange tijd bovenin meegedraaid, maar hebben het vanaf maart lelijk laten afweten. Daarom is het goed dat we de eerste periode hebben gepakt en komt de nacompetitie  als een toetje, maar vooraf had ik er meer van verwacht.”
Ook afgelopen zondag leek het er niet goed uit te zien voor Delft. “Lange tijd zag het er niet goed uit en creëerden we voorin niets. Ik had het idee dat als we zo door zouden gaan, we weinig in de nacompetitie te zoeken zouden hebben. In het laatste halfuur kregen we het goede gevoel terug en bogen we een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning. Dan is het lekker dat je uiteindelijk dat gevoel meeneemt naar het weekend in de nacompetitie.”
Delft is de laatste seizoenen vaker in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse uitgekomen. “Dan was het steeds net niet. Ik denk wel dat we qua mentaliteit en instelling verder zijn dan vorig jaar. De trainer hamert daarop en ook Noël Cabral dos Santos, die dit seizoen is overgekomen van Vitesse Delft, speelt hier een belangrijke rol in.”


Dit jaar treft Delft Xerxes/DZB in de eerste ronde van de nacompetitie. “Dat zullen geen gemakkelijke wedstrijden worden”, voorspelt Notenboom. “Zij hebben dit seizoen 94 keer gescoord en 33 tegengoals geïncasseerd. Verder ken ik een aantal van de jongens die er spelen nog vanuit de tijd dat ik zelf op een hoger niveau voetbalde. Als we de eerste ronde doorkomen, is er denk ik goede kans dat we promoveren, zeker gezien het feit dat er nogal wat verschuivingen komen doordat ploegen van de zondag naar de zaterdag overstappen.”
Een ander voordeel voor Delft is dat trainer Ronald Hes zondag weer over een nagenoeg complete selectie kan beschikken. “Wat dat aangaat is het lekker dat het tweede zich al veilig heeft weten te spelen”, vindt Notenboom. “Anders hadden we daar spelers voor moeten afstaan. Daarnaast hebben Richard Staakman en Sander van Akkeren afgelopen zondag na blessures ook weer minuten gemaakt. Tim Steenks, die op vakantie is, is de enige die we missen.”
Notenboom schat de kansen op een goed resultaat tegen Xerxes/DZB in op fifty-fifty. “Als je naar hun resultaten in de competitie kijkt, hebben ze gewoon een goede ploeg die ontzettend makkelijk scoort. Wij hebben dit seizoen ook laten zien dat we heel lekker kunnen voetballen. Het laatste halfuur van afgelopen zondag is wat dat betreft ook weer goed voor ons vertrouwen. We maken zeker een kans tegen Xerxes/DZB, maar dan moeten we wel top zijn.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12