Afbeelding

Regioploegen in de staart van 2C blijven strijdbaar

sport

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

Anthony Sintniklaas maakte afgelopen zondag, tussen vijf Den Hoorn-spelers in, vlak voor rust de gelijkmaker namens d.v.v. Delft. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Een blik op de ranglijst in 2C geeft de Delftse voetballiefhebber een onbehaaglijk gevoel. Bij de vijf staartploegen zitten er namelijk vier uit onze regio (zie onderstaande tabel). De trainers voor wie het er nog toe doet, leggen zich niet zonder slag of stoot neer bij deze klassering.

Voor Schipluiden maakt het niet meer uit hoe het seizoen eindigt. De Midden-Delflanders zijn voor komend seizoen al verzekerd van een status als zaterdagvierdeklasser, dus spelen zij de komende zes wedstrijden om des keizers baard.
Het terugtrekken van Schipluiden verandert niets aan de promotie-degradatieregeling. “Er zijn twee ploegen die direct degraderen en twee ploegen die nacompetitie spelen”, legt KNVB-voorlichter Patrick Kok desgevraagd uit. “Welke ploegen dat zijn hangt af van de eindklassering van Schipluiden. Mochten zij zich direct handhaven, dan volgt een extra ronde in de nacompetitie waarin om die plek wordt gespeeld.”

‘WE ZETTEN IN OP EEN BETER RESULTAAT DAN VORIG SEIZOEN’
Dat Delft momenteel op een promotie-degradatieplek staat, had vooraf niemand verwacht, ook trainer Ronald Hes niet. “Vooraf zetten we in op een beter resultaat dan het vorig seizoen, toen we meededen om de titel. Destijds speelden we nagenoeg altijd met dezelfde ploeg, terwijl we nu door blessures, schorsingen en pijntjes weinig vastigheid hebben gehad. Bovendien zaten we bij de minst gepasseerde verdedigingen, maar Sander van Akkeren vertrok naar Vitesse Delft. Hij vormde een heel goed duo met Noel Cabral Dos Reis. Gelukkig hebben we ons zondag door een verdiende overwinning op Den Hoorn weer wat lucht verschaft en kan er nog van alles gebeuren. Boven ons staat alles zo dicht op elkaar, dat ik wel kan zeggen dat we minimaal voor handhaving gaan.”

Den Hoorn-trainer Peter Pothof is het voor wat betreft de wedstrijd van afgelopen zondag niet met zijn collega eens. “Wij kwamen verdiend op 1-0 en zij maakten op een rotmoment de gelijkmaker. In de tweede helft misten wij een grote kans en liepen zij in korte tijd uit. Ik vind dat we een punt hadden verdiend.” Ook Pothof baalt van zijn plaats op de ranglijst. “In het begin deden we als promovendus heel goed mee. Toen hadden we vaak net wel het beetje geluk dat in deze fase ontbreekt. We blijven positief en hopen dat de zaken snel weer in ons voordeel uitpakken. De doelstelling blijf handhaving; op dit moment nemen we met een nacompetitieplaats geen genoegen. We blijven keihard werken en dan is directe handhaving zeker nog mogelijk als je ziet hoe dicht alles bij elkaar staat.”

‘WE KUNNEN QUA VERFIJNDE TECHNIEK EN VOETBALGOGME NIET MEE’
Concordia-trainer John de Letter noemt de laatste plek die zijn ploeg op de ranglijst bezet ‘een zware teleurstelling’. “We kunnen dit seizoen op het gebied van de verfijnde techniek en de voetbalgogme niet mee en dat had ik niet verwacht. Als we allemaal de volle honderd procent geven, dan voetballen we heel leuk. Het is teleurstellend om te zien dat we afgelopen zondag tegen BMT, een directe concurrent, al heel snel tegen een 0-2 achterstand aankeken. We herpakten ons wel, maar kwamen niet terug. We moeten deze week kijken waar het mis is gegaan, want aanstaande zondag spelen we tegen HVV, ook een directe concurrent. Als we nog wat van het seizoen willen maken, moeten we dan toeslaan. Het doel blijft directe handhaving, maar ook de nacompetitie biedt mogelijkheden op dat gebied.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12