Afbeelding

Robin Staakman wil met Full Speed eindelijk voor de prijzen spelen

sport

Editie: Week 6, Jaargang 23 |

Robin Staakman, hier in duel verwikkeld met Sander Bouwens van SEP: ‘Afgelopen zondag bleken we niet tot op het bot gemotiveerd.’ (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Full Speed heeft afgelopen zondag nagelaten een grote stap te zetten in het  behalen van de tweede periode. De ploeg van trainer Henk Baggerman verloor met 0-2 van SEP.

Door deze nederlaag zagen de Kerkpolderbewoners de bezoekers in puntenaantal langszij komen in de tweede periode, die nog twee speelrondes telt. Daardoor staan beide Delftse ploegen op een gedeeld eerste plaats, samen met koploper Laakkwartier. “Qua doelsaldo staan we nog boven SEP”, vertelt middenvelder Robin Staakman, ”dus we hebben alles nog in eigen hand. Afgelopen zondag bleken we niet tot op het bot gemotiveerd om de wedstrijd binnen te slepen.”

‘IK DENK DAT  HET GAT VAN TIEN PUNTEN TE GROOT IS’
De nederlaag kwam extra slecht uit doordat koploper Laakkwartier van Oliveo verloor, waardoor Full Speed verzuimde het gat met de koploper te reduceren tot zeven punten. “Ik denk dat het gat van tien punten te groot is om in de laatste elf wedstrijden te dichten. Natuurlijk kijk je het liefst omhoog, maar je moet wel reëel blijven. Dan is er altijd nog de mogelijkheid om via de nacompetitie te promoveren. Promotie is altijd onze doelstelling geweest en ik denk dat dat met deze groep ook een haalbare kaart is.”

Staakman zelf doorliep zijn jeugd bij Full Speed, maakte overstappen naar RKAVV en DHC, maar keerde vier jaar geleden weer terug naar het oude nest. “We trainden daar drie keer in de week en dat was toentertijd moeilijk te combineren met mijn studie.”

- Heeft die overstap je gebracht wat je ervan verwachtte?
“Het was voor mij heel fijn om weer met mijn vrienden te voetballen, waar ik ook in de jeugd mee samenspeelde. We hebben gewoon een heel leuke groep. Daarnaast is het fijn om niet drie, maar twee keer in de week te trainen.”

- En in sportief opzicht?
“Promotie is natuurlijk altijd de doelstelling geweest en afgelopen seizoen zijn we, na een bliksemstart, veel te snel afgehaakt. Dit seizoen moet een periode er zeker inzitten. Als je dat haalt, is het natuurlijk nog geen garantie voor promotie, want in de nacompetitie staan de wedstrijden op zich. Er zit een andere spanning op.”

- Viel het niveau je na de terugkeer niet ontzettend tegen?
“Natuurlijk is het een stukje lager dan de hoofdklasse en de eerste klasse waarin ik bij RKAVV en DHC uitkwam. Maar voor dit niveau hebben we bij Full Speed een heel goede selectie. We hebben een leuke groep die goed op elkaar is ingespeeld.”

- Zit er in dit Full Speed niet meer kwaliteit dan eruit komt?
“We hebben zeker een heel goed elftal, maar om alles eruit te halen moeten we wel tot op het bot gemotiveerd zijn. Dat was tegen SEP niet het geval.”

‘HET WAS DE UITGELEZEN GELEGENHEID OM MET MIJN BROER SAMEN TE SPELEN’
Ondanks het feit dat Staakman het erg naar zijn zin heeft bij Full Speed, maakte de inmiddels 29-jarige voetballer nog wel voor één seizoen de pikante overstap naar de buren. “Drie seizoenen geleden maakte mijn broer Richard de overstap van DHC naar D.v.v. Delft. Dit was de uitgelezen gelegenheid om nog eens met hem samen te spelen. Uiteindelijk koos ik er na een seizoen voor om weer terug te gaan naar Full Speed.”

Bij die club wil hij nu eindelijk voor de prijzen spelen. “Als we zondag bij WIK winnen en de week erna thuis VCS verslaan, maken we goede kans op de nacompetitie. Ik geloof niet dat je het best voor de laatste periode kunt gaan, omdat je dan in een flow zit. Als de gelegenheid zich voordoet, moet je hem pakken. En dat kan, want we zijn er heel dichtbij.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12