Afbeelding

Voor Wippolder is de nacompetitie een heerlijk toetje

sport

Editie: Week 21, Jaargang 23 |

De selectie van Wippolder behaalde, ondanks een stroeve start in de derde klasse, toch mooi de nacompetitie

DELFT – Het seizoen van SV Wippolder kan al bijna niet meer stuk. De ploeg van Marcel de Letter maakt indruk door een jaar na de promotie naar de derde klasse niet alleen een nacompetitieplek op te eisen, maar zich ook nog te plaatsen voor de halve finale van het Haaglanden Voetbal toernooi. Het 2-0 verlies van afgelopen zondag tegen BZC doet daar niets aan af.

“We genieten ook wel heel erg van deze successen”, glundert trainer Marcel de Letter. “Over de tweede seizoenshelft zijn we kampioen. In de beginfase van het seizoen konden we in voetballend opzicht ook al goed mee, maar het gebeurde te vaak dat we enkele minuten voor tijd door persoonlijke fouten twee of drie punten verloren. Op dat moment had je de pech van de ploegen die onderaan staan, terwijl je aan het eind van het seizoen het geluk hebt van de topploegen.”
Het leverde Wippolder uiteindelijk niet alleen de vierde plaats op de ranglijst op: doordat Laakkwartier kampioen werd, kreeg De Letters ploeg ook een vervangende periode. Hierdoor mag de ploeg net als Full Speed en Oliveo proberen via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse af te dwingen.


Afgelopen zondag werd in het eerste duel bij BZC met 2-0 verloren. Maandag rest de schone taak dat recht te zetten om de volgende ronde van de nacompetitie te halen. “Promotie is geen must, zoals het dat vorig jaar was. Toen moesten we echt weg uit de vierde klasse om ons als ploeg door te ontwikkelen, terwijl het nu geen ramp zou zijn om nog een jaar in de derde klasse te moeten spelen.”
In de laatste periode plaatste Wippolder zich ook voor de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. “Het is natuurlijk heel knap dat je met Be Fair en VUC een zaterdag- en een zondagtweedeklasser uitschakelt. Het mooie is dat we dat die resultaten niet met zijn elven, maar met een man of achttien hebben behaald: wij hebben namelijk ook last van blessures en schorsingen. Hierdoor hebben we vooral in de laatste periode ook jongens opgesteld die aan het begin van het seizoen nauwelijks speelden.”
Mocht Wippolder promoveren, dan gaat het niet de spelersmarkt op. “Een heel aantal jongens is volgens mij al klaar voor de tweede klasse. Als we die stap zetten, gaan we niet naar jongens van buitenaf kijken, want we willen het met Wippolderjongens doen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12