Afbeelding

RODI Media 16-23 competitie is een prachtige manier om het seizoen met een prijs af te sluiten

sport

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

Tijdens de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie gaat het wel degelijk om de knikkers, dus gaat het er ook op het veld soms fanatiek aan toe. Zoals hier, tijdens DWO – SV Wippolder. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De strijd om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie wordt in de Delftse regio beslist. Aanstaande dinsdagavond 28 april maken DHC en Vitesse Delft vanaf 20.00 uur uit wie zich plaatst voor de finale. Op datzelfde complex strijden vanaf dat tijdstip DSVP en Schipluiden om het andere ticket voor de eindstrijd.

De ploeg die de langste weg aflegde om tot de halve finale te komen is DSVP. Trainer Dick van der Kooij was niet verbaasd over de goede prestatie van zijn ploeg. “Vorig seizoen eindigden we onderaan in de poule. Aan het begin van dit seizoen dacht ik dat het beter kon en dat blijkt. We hebben een elftal met veel jongens uit de A-jeugd en er zijn duidelijk stappen gezet. Verder hebben we er met Peter Bosma, die vanwege een blessure genoodzaakt was te stoppen met selectievoetbal, een prima leider bij. We spelen dinsdagavond tegen Schipluiden en zijn in die wedstrijd de underdog. Uiteindelijk is het feit dat we het tot de halve finale hebben geschopt al heel mooi. Die jonge jongens krijgen de gelegenheid om mooi weer wat extra ervaring op te doen.”

'DE MOTIVATIE IS ZEKER AANWEZIG'
Tegenstander Schipluiden staat voor het vierde jaar achter elkaar in de halve finale en doorstond de vorige drie edities glansrijk. “We hebben gewoon al een aantal seizoenen een heel talentvolle groep”, stelt trainer Rob van der Stap tevreden vast. “Voor een aantal van die jongens is het de laatste keer dat ze mogen meedoen en de motivatie is dus zeker aanwezig. Voor de club is het ook een mooie manier om dit seizoen met een prijs af te sluiten. We hebben afgelopen drie seizoenen in de finale gestaan en die twee keer verloren. Het zou mooi zijn als we hem dit seizoen voor de tweede keer kunnen winnen.”

Vitesse Delft neemt het in de halve eindstrijd op tegen de leeftijdsgenoten van DHC. “Dat is natuurlijk een prachtige tegenstander”, vindt trainer Benjamin van der Zwan. “Het is mooi dat we zover gekomen zijn. We hebben dit seizoen geen A-jeugd, waardoor ik een basis uit het tweede elftal gebruik en die aanvul met talenten uit de B-junioren. Deze competitie is natuurlijk ontzettend goed voor hun ontwikkeling. De insteek is om alvast te wennen aan de overstap naar de senioren en ik denk dat dit heel goed lukt. Om die reden, maar ook vanwege het feit dat het eerste elftal nog volop meedoet om de titel, gebruiken we nauwelijks spelers uit het eerste. Het is mooi om te zien dat de club aan het opklimmen is en deze halve finaleplaats is daar een mooi uitvloeisel van.”

'IK WAS BIJ VLAGEN ONDER DE INDRUK VAN HET SPEL'
Opponent in de halve finale is DHC, dat getraind wordt door Rob de Lange en Barry de Poorter. “Dit seizoen hebben we ervoor gekozen om met een zo sterk mogelijke opstelling te spelen”, vertelt De Poorter. “Dat houdt in dat er ook enkele spelers van het eerste bij zitten. In zoverre is het voor mij dan ook geen verrassing dat we de halve finale hebben gehaald.” Ook over het vertoonde spel is de trainer tevreden. “De laatste wedstrijden was ik er bij vlagen van onder de indruk. Het leuke is dat er ook vijf A-junioren en een B-junior in het elftal spelen en je ziet hoe zij zich ontwikkelen.” Ondanks het gemak waarmee zijn ploeg de halve finale heeft gehaald, is hij niet bang voor onderschatting. “Ik merk dat die gasten hartstikke scherp zijn en het seizoen willen bekronen met een prijs.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12