Afbeelding

Murat Ozcan speelt niet voor 40.000 man, maar geniet bij RKDEO

sport

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

Murat Ozcan laat zien dat je als keeper helemaal niet zo lang hoeft te zijn, als je maar over voldoende sprongkracht beschikt. (foto: Roel van Dorsten)

NOOTDORP - Bij RKDEO maakte menigeen zich aan het begin van dit seizoen zorgen. Doelman Niels van Schie, over het algemeen een zekerheidje, keerde terug naar Blauw-Zwart en wie moest hem opvolgen? Murat Ozcan kwam over van DUNO en bleek zeer goed raad te weten met de erfenis van de winnaar van de gouden handschoen van het seizoen 2011/2012.

Ondanks dat, als je puur naar de ranglijst kijkt, de resultaten van de Nootdorpers tot op heden nog niet zijn om over naar huis te schrijven, heeft de nieuwe doelman al snel overtuigd in Nootdorp. Na een seizoenshelft is hij voor trainer Harold Tjaden de onbetwiste nummer één en wist hij in de groep al snel zijn plekje te vinden.

‘IK HEB SAMEN GEVOETBALD MET DAVY KLAASSEN, STEFAN DE VRIJ EN BRUNO MARTINS INDI’
De 21-jarige sluitpost heeft het dan ook enorm naar zijn zin bij RKDEO. “Ik kende al een aantal spelers vanuit mijn tijd bij ADO Den Haag en mede daarom heb ik aan het begin van het seizoen niet voor Wilhelmus, maar voor RKDEO gekozen.” Door zijn verleden bij ADO ziet hij enkele van zijn oud-ploeggenoten op de televisie terug. “Zo heb ik bijvoorbeeld een seizoen samengespeeld met Mike van Duinen. Het meest bijzondere vind ik echter dat ik in de afdelingsselecties samen heb gevoetbald met jongens als Davy Klaassen, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi.”
Ozcan zelf speelt zijn wedstrijden niet voor een publiek van ruim veertigduizend man, maar aan de Sportparkweg in Nootdorp. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Je ziet dat ik bij een echte dorpsclub ben terecht gekomen. Vooral op donderdagavond na de training hebben we het ontzettend leuk met zijn allen. Als we nu ook nog punten gaan pakken, kan het helemaal niet meer stuk.”
Dat laatste deed RKDEO nog nauwelijks. Van de twaalf wedstrijden die de roodbroeken speelden, eindigden er drie in een gelijke stand en werd slechts twee keer gewonnen. De laatste overwinning dateert van afgelopen zondag, toen ROAC overtuigend met 3-1 werd verslagen. “Ik heb het idee dat we op de goede weg zijn en dat er meer wedstrijden gewonnen gaan worden. Ik weet zeker dat we Teylingen aanstaande zondag ook zullen pakken. We hebben dit seizoen sowieso regelmatig met botte pech te maken gehad. We hebben een heel jonge groep en juist onder de wat ervarener spelers zijn er blessures. Na de winterstop hoop ik dat we compleet zijn en dan zullen we meer punten pakken. Door het gemis van bepalende spelers speelden we al heel wat wedstrijden met jongens uit de A-jeugd of het tweede. Daarnaast is er met het veldspel niet zoveel mis, alleen verzuimen we vaak om te scoren.” Op zulke momenten treedt vaak een oude voetbalwet in werking: als je het zelf niet doet, doet de tegenstander het wel; hoe goed je keeper ook is.

‘BIJ DUNO HAD IK MET MIJN TRAP IN EEN SEIZOEN TWAALF ASSISTS’
Want duidelijk is wel dat Ozcan kwaliteiten heeft als keeper. “Ik ben niet de grootste, maar heb wel veel sprongkracht en een goede reflex. Daarnaast kan ik aardig meevoetballen en dat is mooi meegenomen in onze manier van spelen. We spelen namelijk verzorgd voetbal, slaan hierbij het middenveld niet over. Dat is soms weleens jammer want bij DUNO had ik met mijn lange trap in een seizoen twaalf assists. Bij RKDEO hebben we niet echt de snelle buitenspelers die er daar wel waren.”
RKDEO heeft sowieso veel kansen nodig om tot scoren te komen. Aan de trainingen kan dat niet liggen, denkt Ozcan. “Want we hebben met Harold Tjaden een heel goede trainer die zowel technisch als tactisch heel sterk is. Er is veel variatie in de oefenvormen en daarbij is hij altijd vrolijk en positief. Zodoende is het fijn om met hem te werken.”
Het voetballen bij RKDEO is voor Ozcan dus vooral heel leuk. “Dat moet ook wel, want ik heb een druk leven. Ik werk bij een benzinepomp, daarnaast spring ik bij in de snackbar van mijn vader en ik vind het ook belangrijk om tijd met mijn vriendin door te brengen. Mijn dagen zitten dus best vol, maar het voetbal past er goed bij; ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12