Afbeelding

Als iedereen fit blijft, kan Wippolder het 100-jarig jubileum misschien wel met een promotie besluiten, denkt Kevin van Oudenaarde

sport

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

Kevin van Oudenaarde is vooral in verdedigend opzicht sterkt, merkt hier zijn tegenstander van WIK. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Er wordt weer gelachen op sportpark De Pauwmolen. Na een teleurstellend verlopen afgelopen seizoen, waarin Wippolder twaalf keer verloor, staat de ploeg van trainer Marcel de Letter nu op een keurige derde plaats.

Toegegeven, Remo en VCS kunnen nog langszij komen, maar de start van de Wippoldernaren is ronduit hoopgevend te noemen. “Het gaat inderdaad lekker; al vanaf het begin”, vertelt middenvelder Kevin van Oudenaarde. “In de voorbereiding waren de resultaten goed en ook de eerste competitierondes zijn we goed doorgekomen. Natuurlijk is het jammer dat we afgelopen weekend van WIK verloren, maar de start is sowieso beter dan we gewend zijn.”
Van Oudenaarde kan het weten, want ondanks het feit dat hij pas 22 lentes telt, speelt hij al zes jaar selectievoetbal bij Wippolder. “Eigenlijk heb ik de A-jeugd noodgedwongen overgeslagen”, vertelt de autoschadehersteller. “Daarom sloten we direct bij de senioren aan, toen nog onder Peter Pothof. Gelukkig ziet het ernaar uit dat dit in de nabije toekomst niet meer hoeft te gebeuren, want de club heeft een grote jeugdafdeling. Daarom zou een kunstgrasveld wel heel erg handig zijn, want ruimte voor uitbreiding van het sportpark is er niet, terwijl de velden doordat er zo veel op gespeeld wordt ronduit slecht zijn. Helaas vinden zowel de gemeente Delft  als Pijnacker-Nootdorp dat zij niet voor een kunstgrasveld hoeven te zorgen.”
Die jeugdafdeling heeft het trainer Marcel de Letter mogelijk gemaakt om dit seizoen van systeem te veranderen. “Vorig jaar speelden we in een 3-5-2-systeem, dus met maar twee spitsen. Doordat er uit de jeugd twee echte vleugelaanvallers zijn doorgekomen, spelen we nu 4-3-3. Zelf vind ik dat lekkerder voetballen. Ik kan als middenvelder nu ook een balletje opzij leggen en hoef niet alleen maar door het midden de spitsen te zoeken.”
Of het nu door het nieuwe systeem komt of niet: Wippolder speelt leuk voetbal, terwijl de resultaten niet achterblijven. “Dan zie je dat de sfeer ook goed is. Als je wint is het natuurlijk altijd leuker om te voetballen, maar ook na onze verliespartij van afgelopen zondag was het wel gezellig. Ik vind dat heel belangrijk, want het blijft natuurlijk wel sport. Nu hebben we een groep waarmee we buiten het voetbal ook regelmatig op stap gaan, maar als de prestaties goed zijn, is dat toch net even leuker.”
Trainer Marcel de Letter kan volgens Van Oudenaarde de gezelligheid bij Wippolder wel waarderen. “Hij is een goede trainer. Hij staat vaak middenin de groep, maar als het nodig is staat hij er ook boven. Verder geeft hij duidelijk aan wat hij van ons als spelers verwacht.”
Voor Van Oudenaarde heeft De Letter meestal één van de plekken op het middenveld in gedachte. Zelf prefereert hij de positie van verdedigende middenvelder. “Want ik vind mezelf in verdedigend opzicht het sterkst. Ik ben fel, heb een aardig loopvermogen en een goede trap. Die kwaliteiten komen op die positie denk ik het best tot hun recht.” Verder laat Van Oudenaarde in het veld niet alleen zijn voeten spreken. “De trainer verwacht van mij dat ik coach. Doordat ik een goed inzicht heb, lukt dat aardig. Ik heb mijn medespelers altijd al gezegd wat ik van hun manier van spelen vond, daarom zie ik me niet als een verlengstuk van de trainer in het veld.”
Op de vraag waartoe de relatief goede start van Wippolder, die tot op heden zeven punten uit vier wedstrijden opleverde, uiteindelijk zal leiden is Van Oudenaarde duidelijk. “Ik denk dat we met deze spelers en dit systeem zeker in de top-4 moeten kunnen spelen. Als je dan uiteindelijk in de nacompetitie mag uitkomen, kan er van alles gebeuren. Het zou natuurlijk prachtig zijn als het ons lukt om, in het jaar waarin de vereniging haar 100-jarig bestaan viert, te promoveren. Maar zo ver is het nog lang niet, al denk ik wel dat we, mits iedereen fit blijft, zeker voor de nacompetitie moeten kunnen gaan.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12