Camerata Delft komt 18 maart naar World Art Delft. (foto: Andre Seesink)
Camerata Delft komt 18 maart naar World Art Delft. (foto: Andre Seesink) Foto: André Seesink

Camerata Delft brengt barokmuziek bij WAD

cultuur

Camerata Delft brengt op zaterdag 18 maart bij World Art Delft (WAD) een sprankelend barokprogramma met muziek van Nederlandse en Italiaanse bodem.

De Italiaanse barokmuziek staat bol van dramatiek, emotie en expressie. De Nederlandse uitgeverijen werden in heel 18e eeuws Europa geroemd om hun vakmanschap. Daarom lieten veel Italiaanse componisten, zoals Geminiani, Vivaldi, Corelli en Roger, hun muziek door de Nederlanders uitgeven. Veel van hen bezochten Nederland persoonlijk en drukten zo hun stempel ook op het Nederlandse muziekleven van die tijd, wat tot interessante kruisbestuivingen heeft geleid.

Sprankelend
Bij World Art Delft speelt Camerata Delft muziek van Italianen die in Nederland is uitgegeven en van Nederlanders die door deze Italianen zijn beïnvloed. Resultaat: een sprankelend concert, Italiaans qua dramatiek, Nederlands qua betrouwbare kwaliteit. En typisch Camerata Delft qua verrassende originaliteit.
Er bestaat de mogelijkheid om vooraf - vanaf 19.00 uur - een lichte maaltijd te nuttigen. Wie de culinaire aspiraties van het World Art Delft kent, weet dat ook een lichte maaltijd hier bijzonder goed zal smaken.
Het concert begint om 20.15 uur en wordt gegeven door musici van Camerata Delft op barokinstrumenten, in samenwerking met celliste Pamela Smits. Het vindt plaats bij World Art Delft aan de Rotterdamseweg 205 in Delft. Kaarten kosten 20 euro. Vrienden van Camerata Delft en van WAD betalen 17 euro 50. Reserveren kan via reserveren@cameratadelft.nl of 06-20328700. Zie verder voor meer informatie www.cameratadelft.nl.