Afbeelding

Camerata laat ook in 2013 van zich horen

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 21 |

Camerata viert feest en doet dat samen met de liefhebbers van barokmuziek.

DELFT - In januari viert het professionele kamermuziekensemble Camerata Delft haar eerste lustrum met een bijzonder concertprogramma onder de titel ‘Oud & Nieuw’. Op het programma staan oude en nieuwe composities, er wordt opgetreden in oude en nieuwe locaties, gespeeld op oude en nieuwe instrumenten, indachtig het motto van het ensemble: ‘nieuw geluid in oude muziek’.

Hoewel de focus in de programmering blijft liggen op barokmuziek (geschreven in grofweg de 16e tot en met 18e eeuw) zal een hoogtepunt in het programma van de lustrumconcerten een nieuwe compositie zijn van Andrew Clark, die behalve componist ook de vaste klavecimbelspeler is van Camerata Delft. Deze compositie is speciaal voor deze gelegenheid en voor de musici van Camerata Delft geschreven. Alle werken op het programma, inclusief de nieuwe compositie van Andrew Clark, zijn gebaseerd op storm, wind en andere weersomstandigheden. Met titels als Tempesta di Mare (Vivaldi), The Tempest (Purcell), Zefiro Torna (Monteverdi), Wassermusik (Telemann) en Westron Wynde (Clark) ervaren we beurtelings de wind in de rug, tegenwind, stroomversnellingen, lieflijke briesjes of windkracht tien. Het eerste concert, op 11 januari in de Oud-Katholieke Kerk, begint om 20.30 uur en zal geopend worden door burgemeester Verkerk, die het ensemble betitelt als ‘een icoon voor de stad’.

Dit concert wordt herhaald op zaterdag 12 januari om 20.30 uur. in Rotterdam (Podium O950) en op zondag 13 januari om 11.00 uur in Den Haag (Muzee Scheveningen).

Meer informatie is te vinden op www.cameratadelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12