Arsevin Mikail geeft in de Jessehof een toelichting op zijn werk.
Arsevin Mikail geeft in de Jessehof een toelichting op zijn werk.

Twee exposities in de Jessehof

cultuur

In de Jessehof aan de Burgwal zijn nog tot en met 19 november twee exposities te bezichtigen.

Beide exposities zijn van bezoekers van de Jessehof. Reinier de Jonge exposeert met keramiek. "Ik mag graag mijn inspiratie opdoen in mijn omgeving, op de markt, bij een tentoonstelling, in de trein. Zo krijg ik ideeën over wat ik kan maken", vertelt hij erover.

De andere expositie  is van Arsevin Mikail. Van hem hangen 13 schilderijen in de Jessehof. Arsevin komt uit Syrië, 10 jaar geleden is hij naar Nederland gekomen. Arsevin is Koerd en hij vertelt dat hij al in Syrië begonnen is met schilderen. Daar heeft hij al geëxposeerd. Hij is door het regime toen opgepakt, omdat hij teveel de kleuren van de Koerdische vlag - geel, wit, groen en rood - in zijn schilderijen verwerkte. De geheime politie was overal. Arsevin is daarna via Libanon en Griekenland gevlucht naar  Nederland.

Arsevin verwerkt vaak een 'oog' in zijn schilderijen. "Het oog praat ook, mensen kijken niet met dezelfde ogen", vertelt hij. "Mensen met een boos hart, zien andere dingen. Als je mensen in de ogen kijkt, weet je hoe ze denken."

Arsevin komt graag in de Jessehof: het is een rustige plek, het beste 'oog' van het centrum van Delft, vindt hij.

De beide exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Jessehof, Burgwal 50. Zie verder voor meer info www.jessehof.nl of mail naar info@jessehof.nl.