Westerpop hoopt volgend weekend weer net zo’n vol veld te trekken als met de jubileumeditie, in 2014.
Westerpop hoopt volgend weekend weer net zo’n vol veld te trekken als met de jubileumeditie, in 2014.

Westerpop 2016: ouderwets goed op een nieuwe locatie

cultuur

Westerpop keert volgend weekend terug. En hoe! Met weer een line-up om je vingers bij af te likken. Te zien, horen en beleven op een groot grasveld, omringd door bomen. Een beetje zoals het was, dus, alleen op een ander veld van voorheen.

Op vrijdagavond 15 en zaterdag 16 juli zullen op de sportvelden van het Stanislascollege Westplantsoen in totaal 21 acts in actie komen. Variërend van lokaal en Delfts talent als Andere Koek! tot gevestigde namen als Waylon. En van acts die momenteel de top bestormen als De Likt tot Adje Vandenberg van de Vandenberg's Moonkings, al jaren aan de top van gitaristenland.

Voor ieder wat wils
Het programma biedt verder zoals gebruikelijk weer voor ieder wat wils, legt organisator René Steijger uit. "We beginnen het festival op vrijdagavond in elk geval goed met Mala Vita, een geweldige Delftse band die net een nieuw album uit heeft. En de vrijdag zal, met De Likt als afsluiter, met een enorme energie eindigen, verwachten we."
Op zaterdagmiddag is Waylon de grote trekker, maar ook namen als het Belgische Novastar en Vandenberg's Moonking zullen genoeg muziekliefhebbers kunnen bekoren. Zij zullen 's avonds na elkaar optreden "De legendarische rockgitarist Adje vandenberg, die vroeger in Whitesnake speelde, treedt maar weinig op in Nederland", weet Steijger. Russkaja sluit het festival zaterdagavond af met een feestelijke mix van balkan beats, ska, metal, polka, rock & roll, mariachi en zelfs country.

Vuurwerk
Daarna is het zoals gebruikelijk tijd voor een fraaie vuurwerkshow. En wie om 00.00 uur goed luistert, kan Pastoor Ben Bolmer in de verte nog één keer de kerkklokken van de Raamstraatkerk horen luiden…
De toegang tot het festivalterrein is zoals gebruikelijk gratis. Zie voor meer informatie de website www.westerpop.nl.

Boek over 25 jaar Westerpop
Afgelopen jaren is hard gewerkt aan het boek '25 jaar Westerpop. Parel in de Delftse pophistorie'. "Het resultaat is fantastisch", kan Steijger al verklappen. "Het staat vol mooie foto's en allerlei verhalen en anekdotes over mooie en gekke gebeurtenissen rond het festival. Een echt Delfts boek. We zijn er hartstikke trots op." Het 136 pagina's tellende boek zal komend weekend tijdens Westerpop voor het eerst verkrijgbaar zijn.

Het programma:

VRIJDAG 15 JULI

19.00 uur: Mala Vita

19.50 uur: Left Alive

20.25 uur: Aapnootmies

21.05 uur: Weissmuller

21.40 uur: Birth of Joy

22.30 uur: Leoparte

23.05 uur: De Likt

 

ZATERDAG 16 juli

13.30 uur: Andere Koek!

14.15 uur: Stalls

14.40 uur: Max Meser

15.30 uur: Gamekingz

15.55 uur: Waylon

16.55 uur: Havington

17.20 uur: Brand of Friends

18.15 uur: Logue

18.40 uur: Smokey Joe & The Kid

19.35 uur: Przyborowski & Sekcja

20.00 uur: Vandenberg's Moonkings

20.55 uur: Ol' Mill

21.25 uur: Novastar

22.55 uur: Russkaja