De finale was Taptoe was ook in 2014 spectaculair.
De finale was Taptoe was ook in 2014 spectaculair.

Traditioneel ontmoet modern tijdens Taptoe

cultuur

DELFT - Een evenement als Taptoe Delft kan niet zonder een spetterende finale. Dit jaar heeft de organisatie alle middelen aangewend om een 'oude traditie' wederom in een modern jasje te gieten. En dat belooft wat te worden.

Tijdens die finale laat onder andere Liset Vrugteveen zien en horen wat ze in huis heeft. Zij brengt gepassioneerde zang over hartverscheurende ontgoocheling van dromen, een reis vol leugens en de zoektocht naar waarheid en liefde. Liset Vrugteveen ontwikkelde al vroeg een passie voor muziek en theater. Als solozangeres treedt Liset regelmatig op met diverse (militaire) orkesten.

Gelukkig staat Liset in deze finale niet alleen en wordt zij bijgestaan door de muzikanten van alle orkesten, tinwhistle-fluitist Mariëlle Nieuwenhuis en het koor Cantiamo.

Marielle Nieuwenhuis studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en kreeg na haar studie de kans om als fluitiste van theatergroep Flairck mee op tournee te gaan. Hier is haar liefde voor de wereldmuziek geboren en is ze zich gaan verdiepen in de tinwhistle. Haar werkzaamheden zijn heel divers. Zo speelt ze al 20 jaar diverse musicals en remplaceert ze graag bij orkesten, zoals de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Orchestra Particolare en is zij als eerste fluitiste verbonden aan de Douane Harmonie Nederland.
Voor de echte Taptoeliefhebber is Cantiamo Delft niet geheel onbekend. In 2012 zong een selectie van dit koor namelijk al mee als achtergrondkoor met het finalenummer van de Taptoe, het prachtige 'You Raise Me Up'. Cantiamo Delft is een jong en enthousiast dameskoor in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 35 jaar. Vanaf de oprichting in 2005 heeft het zich weten ontwikkelen tot een koor van hoogstaand niveau.

Onder bezielende leiding van arrangeur en Taptoe-dirigent Rob Balfoort zal het publiek in deze adembenemende finale meegenomen worden op een Keltische dromenreis, waarbij de levenscirkel zal eindigen met een spectaculair vuurwerk.
Wie verzekerd wil zijn van een tribuneplaats bij de Taptoe Delft kan kaarten bestellen via www.taptoedelft.nl of telefoonnummer 0900-9203.