Exempel uit Empel is op 9 en 10 september te zien tijdens Taptoe Delft.
Exempel uit Empel is op 9 en 10 september te zien tijdens Taptoe Delft.

Exempel Empel komt naar Taptoe Delft

cultuur

DELFT –Taptoe Delft komt steeds dichterbij, de voorbereiding is in volle gang en de laatste korpsen worden bevestigd. Afgelopen week bleek dat het Zuiden van Nederland komende Taptoe Delft gerepresenteerd wordt door Exempel uit Empel.

Exempel is niet uit de Nederlandse top van korpsmuziek weg te denken. Dit werd tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade nog eens benadrukt met een gouden medaille mét onderscheiding. Daarnaast werd de zesde plek op de wereldranglijst mee naar thuishaven Empel genomen. Dit houdt in dat Exempel ook niet te missen is op de grote Markt in Delft, op 9 en 10 september, tijdens de jubileumtaptoe.

Het zestig-koppige korps, dat onder leiding staat van Matthijs Kruik, brengt in Delft hun nieuwe show 'Masquerade', waarin bekende melodieën rondom het thema maskers te horen zal zijn. De muzikanten van de band laten steeds een ander masker zien en daarmee ook een ander gezicht van zichzelf. Maskers zijn van alle tijden en worden gebruikt door helden en gedragen tijdens feesten. En Taptoe Delft wordt weer een feest. Maskers worden bovendien vaak gebruikt om het ware gezicht te verbergen. De muziek in Masquerade is mysterieus, liefdevol, ontroerend, opzwepend en uitnodigend.

Uit Brabant
Dat de Lions of victory – zoals zij in de volksmond ook wel genoemd worden - uit Brabant komen is niet enkel aan de zachte 'g' te horen. Het uniform is namelijk geïnspireerd op het Brabants bont en de leeuw verwijst naar de zuidelijke oorsprong van de vereniging.
Met Exempel als toevoeging aan de lijst met korpsen voor Taptoe Delft 2016 kan worden vooruitgekeken naar een spectaculaire editie, waar het aan kwaliteit en muzikaliteit niet zal ontbreken.
Het volledige programma is te zien op www.taptoedelft.nl. Via deze website - of via telefoonnummer 0900-9203 - kunnen ook de entreekaarten worden besteld.