The Monumental de Mexico Marching Band geeft Taptoe Delft dit jaar een Mexicaans tintje.
The Monumental de Mexico Marching Band geeft Taptoe Delft dit jaar een Mexicaans tintje.

Taptoe Delft verwelkomt Monumental de Mexico Marching Band

cultuur

DELFT - Kleurrijke Charro kostuums, onmiskenbare sombrero's en zelfs karakteristieke lasso-zwaaiers in combinatie met folkloristische dans en Mariachi muziek. Dat zijn de ingrediënten die samenkomen in een spectaculair optreden van 120 Mexicaanse gasten die Taptoe Delft dit jaar verwelkomt.

De eerste contacten tussen de organisatie van Taptoe Delft en deze bijzondere band dateren van 2013, toen een delegatie een bezoek bracht aan de internationale taptoe in het Schotse Edinburgh. Sindsdien hebben zij regelmatig contact gehouden en de mogelijkheden verkend voor een optreden in Delft. De band is een enorm succes in Mexico en wordt vaak gevraagd om het land te vertegenwoordigen in het buitenland. De organisatie is er dan ook trots op dat de band heeft besloten om ook Delft aan te doen in hun wereldtournee wanneer alle vergunningen rond komen. Met de komst van deze Mexicaanse vertegenwoordigers begint niet alleen het programma van Taptoe Delft steeds meer vorm te krijgen. Het draagt er bovendien aan bij dat Delft internationaal op de kaart wordt gezet. Naast The Monumental Jaguares Marching Band, Mexicaanse folkloristische dansgroep Tenochtitlan en Mariachi Oro De Mexico, verwelkomt Taptoe Delft dit jaar ook Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden, Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk en Trompeter-Showcorps Leinegarde uit Neustadt. Evenals voorgaande jaren zullen ook De Blaasbalgen uit Leidschendam het publiek voorafgaand aan deze jubileumeditie als gastheren en - vrouwen ontvangen.
Wie verzekerd wil zijn van een overdekte tribuneplaats, kan kaarten bestellen via www.taptoedelft.nl of telefonisch via 0900-9203. Ee Deze unieke ervaring mag u niet missen!