RoboValley ontwikkelt robotica ecosysteem

Algemeen

RoboValley is hard op weg om dé internationale hub te worden voor de 'Next Generation Robots'. Deze week ontvangt RoboValley een projectbijdrage van 200.000 euro voor het RoboValley Fieldlab van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. 

"We zijn verheugd met deze projectbijdrage en de erkenning voor ons werk", zegt Arie van den Ende, directeur van RoboValley. "De impact van dit project is namelijk groot. Het zal ertoe leiden dat de regionale industrie een boost krijgt. Dat internationale bedrijven en talenten zich in deze regio gaan vestigen vanwege het ecosysteem. Dat kennisinstellingen effectiever kennis kunnen overdragen en ontwikkelen en er een betere aansluiting is tussen opleiding en arbeidsmarkt."

RoboValley is het 'Silicon Valley' van de robotica met TU Delft Robotics Institute als kloppend hart. RoboValley is een ecosysteem waarin onderzoekers, ondernemers en overheden gezamenlijk optrekken om roboticaonderzoek, -ontwikkeling en -productie te bewerkstelligen. RoboValley heeft de ambitie om leidend te zijn bij het tot stand brengen van de volgende generatie robots.

Het RoboValley Fieldlab is opgericht om de ambities van RoboValley te faciliteren. Het RoboValley Fieldlab doet dat op twee manieren. Enerzijds door het creëren van een 'Robo' community door het bij elkaar brengen van diverse regionale partijen, waarbij samenwerking, kennisontwikkeling en valorisatie centraal staan. Anderzijds door te bouwen aan een 'Robo' Valley, met als belangrijke focus het aantrekken en beschikbaar maken van vastgoed in en rondom de campus van TU Delft voor huisvesting van bedrijven.

Metropoolregio Rotterdam Den Haag is medefinancier van dit RoboValley Fieldlab voor een bedrag van 200.000 euro. Ook TU Delft Robotics Institute en diverse robotica bedrijven en kennisinstellingen participeren in het fieldlab. De Gemeente Delft heeft RoboValley gefaciliteerd om subsidie bij de MRDH aan te vragen.