Het nieuwe en negende Nuon Solar Team.
Het nieuwe en negende Nuon Solar Team.

Het nieuwe Nuon Solar Team

Algemeen

Een heel nieuw Nuon Solar Team is vandaag aangetreden en heeft zich gepresenteerd bij Nuon. Zestien studenten van de TU Delft gaan zich buigen over het ontwerp en de bouw van de, alweer negende zonne-auto, Nuna9.

Met deze auto doet het team in oktober 2017 mee met de World Solar Challenge in Australië. Het team bestaat uit twaalf mannen en vier vrouwen.

Nuon heeft besloten om ook dit keer hoofdsponsor van het Nuon Solar Team te zijn. Nuon is sinds 2001 sponsor van het Nuon Solar Team en support voor de negende keer het team van Delftse studenten dat elke twee jaar een nieuwe zonnewagen bouwt. Gisteren werd het contract getekend, in bijzijn van de fans: de medewerkers van Nuon.

"Dit sponsorship lijkt zo voor de hand liggend", vertelt Sponsormanager Roos ten Hove. "En toch is het voor ons zelf ook elke keer weer leuk en uitdagend om dit team te mogen begeleiden. We hebben telkens weer met nieuwe mensen te maken. Wijzelf worden door hen geïnspireerd. De creativiteit en duurzame drijfveer van deze groep jonge mensen is mooi om mee te maken. Het Nuon Solar Team geeft ons keer op keer energie en de collega's van Nuon staan als een huis achter dit team."

Sander Koot, de nieuwe teamleider is blij met het sponsorship: "Nuon is nu voor de negende keer hoofdsponsor. We hebben inmiddels een verbintenis van meer dan zestien jaar. En dat is toch heel bijzonder.  Door dit sponsorship zijn we in staat om onze zonne-auto te bouwen en kunnen wij onze dromen en ambities waarmaken."

Het Nuon Solar Team gaat nu volop aan de slag om een nieuwe Nuna te ontwerpen en te bouwen. Zodat ze volgend jaar klaar zijn voor de grote zonne race die over 3000 kilometer door het Australische landschap zal plaatsvinden.