De herontwikkeling van 'De Staal' moet in 2018 gaan beginnen. (foto: archief)
De herontwikkeling van 'De Staal' moet in 2018 gaan beginnen. (foto: archief)

Delft zoekt marktpartijen voor 'De Staal'

Algemeen

DELFT – Het kantoor van de gemeentelijke locatie aan de Staalweg 1 staat, sinds de gemeente het nieuwe Stadskantoor heeft betrokken, leeg. Binnenkort gaat de gemeente op zoek naar marktpartijen voor de ontwikkeling van dit stukje Delft.

Dat moet komend najaar gaan gebeuren. Blijft het tot die tijd stil op 'De Staal'? Nee. Komende periode worden het terrein en de bedrijfsruimtes nog gebruikt door Stadsbeheer en Stadslogistiek. Verder is het terrein beschikbaar gesteld voor het parkeren van grote marktvoertuigen.

Leegstand
Om verloedering en leegstand tegen te gaan, geeft de Gemeente Delft een overeenkomst gesloten met leegstandsbeheerder Oak Management. Zij zullen het kantoorpand op het terrein, tot de daadwerkelijke herontwikkeling gaat beginnen, vullen met kleine zelfstandige bedrijven. Partijen die op zoek zijn naar een tijdelijke ruimte kunnen daarom contact opnemen met OAK management.
De locatie die beschikbaar komt ligt aan de Staalweg, bij de afrit Delft van de A13, en maakt deel uit van bedrijven- en kantorenterrein Delftse Poort. De locatie wordt begrensd door de Oostpoortweg aan de zuidkant en de afrit van de snelweg aan de oostkant.
Komend najaar zal de Gemeente Delft marktpartijen vragen om hun interesse en ideeën voor een nieuwe invulling van de Staalweglocatie kenbaar te maken en mee te doen aan de selectieprocedure.
Om de uiteindelijke plannen te kunnen realiseren, zal nog wel een bestemmingsplanwijzigingsprocedure doorlopen moeten worden. De verwachting is dat de herontwikkeling van het totale terrein aan de Staalweg vanaf medio 2018 gaat beginnen.