Laatste fase herontwikkeling TU-Noordcampus

Algemeen

DELFT – De bouw van het International Student House, afgekort met ISH, en 332 studentenwoningen aan de Prof. Schermerhornstraat kan beginnen. Afgelopen donderdag is het startsein gegeven voor de bouw van deze laatste fase van de herontwikkeling van de TU-Noordcampus.

Bij deze herontwikkeling werken studentenhuisvester DUWO, de Gemeente Delft en de TU Delft samen.
Begonnen werd enkele jaren geleden al, met de bouw van het studentencomplex aan de Michiel de Ruyterweg en de herontwikkeling van het monumentale pand aan het Mijnbouwplein tot studentenhuisvesting.

Oplevering
Met de aanstaande nieuwbouw en aansluitend de aanleg van een park en een plein, wordt de TU Noordcampus volledig afgerond. Na de afronding zullen er ruim 750 studenten wonen.

ISH wordt naar verwachting eind 2016 opgeleverd. Het park en het ontmoetingsplein zijn naar verwachting halverwege 2017 klaar. Naar ontwerp van respectievelijk architectenbureau Cepezed en landschapsarchitect Buro Lubbers.


Achterban Woonbond groeit

DELFT - In 2015 groeide de bij de Woonbond aangesloten achterban met ruim 21.000 hurende huishoudens. De Woonbond organiseert eind 2015 het aantal van 1.585.012 hurende huishoudens en daarmee meer dan de helft, namelijk 52,7 procent van alle huurwoningen in Nederland.
Huurders zijn bij de Woonbond aangesloten via lokale huurdersorganisaties die lid zijn van de Woonbond of via een persoonlijk lidmaatschap.
Het aantal persoonlijke leden groeide in 2015 met 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.