Robin Verschoor in gelukkigere tijden, toen er nog een schaatsbaan op de Beestenmarkt stond.
Robin Verschoor in gelukkigere tijden, toen er nog een schaatsbaan op de Beestenmarkt stond.

'Ik vraag me af wat kinderen in Delft nu doen'

Algemeen

DELFT – De maand december is het moment bij uitstek om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin voor het eerst in tijden geen schaatsbaan op de Beestenmarkt werd georganiseerd. Dus vroegen we 'schaatsbaas' Robin Verschoor van organisator Nota Bene: Hoe is het nou?

-Hoe is het nou?
Robin Verschoor: "Slecht. Dat er nu geen schaatsbaan is, is niet gaaf en niet leuk. Ik heb een leeg gevoel. Het is een maand waarin ik liever iets anders had gedaan. Ik denk er vaak aan. Dat begon al in de week waarin we normaal gesproken de opbouw zouden doen. Vandaag (maandag, red.) is de kerstvakantie begonnen. Als ik daaraan denk, vraag ik me af wat al die kinderen in Delft nu doen. Gaan ze de hele dag gamen, zitten ze voor de tv of lopen ze te vervelen? Vergelijk mijn situatie met die van een bakker die na jaren zijn winkel sluit, die wordt dan nog steeds vroeg wakker. Het klinkt misschien allemaal wat dramatisch, maar als ik alleen zeg dat het 'jammer' is dan klinkt dat afgezwakt."
-Wat mis je het meest?
"Met name de lol en het plezier van de kinderen op de schaatsbaan. Niet dat ik zo'n enorme kindervriend ben, maar zeker in de kerstvakantie kwamen altijd ontzettend veel kinderen. Het contact hebben met vijfhonderd tot duizend mensen op een dag: dat mis ik nu."
-Hoe breng je nu je dagen door?
"De week voor de opbouw hebben we iets leuks gedaan: de productie van het evenement Get In The Ring, bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een ontzettend gaaf project. Dat heeft me wel door die periode geholpen. Vanmorgen ben ik nog in de loods geweest om spullen van de schaatsbaan te repareren en schoon te maken. Verder ben ik dus een beetje aan het klussen in het huis en bezig met de voorbereiding op Boerenkool met Bubbels, op 14 januari. Verder zijn we stiekem al een beetje aan het verzinnen wat we volgend jaar willen doen."
-Wat willen jullie volgend jaar doen?
"Voorlopig voeren we eerst gesprekken met de gemeente om te kijken of een schaatsbaan op de Markt een haalbaar project is. Zolang we daar geen heel duidelijke richting in hebben kun je er nog niet echt plannen voor maken."
-Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?
"Het was een veelbewogen jaar. Ook wij merkten dat de 'crisis' begint af te nemen, dat het wat beter wordt in de wereld en de handel. Ik vond het op de schaatsbaan na een leuk jaar en heb geen nare dingen meegemaakt."
-Dus nu vol goede moed het nieuwe jaar in…
"Ja, zeker wat betreft de schaatsbaan. Het allerbelangrijkste is toch wel dat het een gezond nieuw jaar wordt. Verder wordt 2016 natuurlijk een echt evenementenjaar, met de Taptoe, Westerpop, de schaatsbaan en de Kerstconcerten in de Oude Kerk. Dat komt hopelijk allemaal weer terug. Verder komt Vermeer terug naar Delft. Dat is leuk, iets om naar uit te kijken."