Tweede Pinksterdag, 16.30 uur

Algemeen

De zanger van de Bruceband klonk volgens de kenners in Stars & Bars maandagmiddag precies zoals de ‘echte’ Bruce Springsteen. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Bruce Springsteen zette vorig weekend Pinkpop op z’n kop. In Delft was het de Bruceband die in het wat kleinere Stars & Bars voor een knallend optreden zorgde.

En daarmee was het in het café aan de Buitenwatersloot nog niet gedaan met de pret. René Steijger maakte er namelijk het programma van de 20ste editie van Westerpop bekend. Het gratis festival vindt dit jaar op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus a.s. plaats. Voor de Peter Tetteroo Bokaal zijn uit de 45 inzendingen vijf bands geselecteerd: Mihai, Monomania, Hido, Conorach en The Defenders. Die treden op vrijdagavond op. Op zaterdagavond is het de beurt aan de grote jongens. De bezoekers kunnen dan in elk geval genieten van een inter(nationale) programmering, met The Flying Tygers (winnaar Peter Tetteroo Bokaal 2008), Baskery (een topact uit Zweden, ook te zien op Lowlands), De Staat (populairste rock-nieuwkomer in Nederland), Bertolf (al twee grote hits in 2009), Boris (nieuw album, nieuwe band, met maar liefst tien man), Sass Jordan (verkocht een miljoen platen en komt exclusief voor Westerpop overgevlogen uit Canada) en Panteón Rococó (één groot feest, met deze Mestizo-formatie uit Mexico-city). Verder wordt nog onderhandeld met één act. Meer informatie over Westerpop en de programmering is te vinden op www.westerpop.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12