Afbeelding

Even BELLEN MET...

Algemeen

Editie: Week 42, Jaargang 21 |

Polle Eduard
De KRO besteedt in het programma ‘Ode aan de doden’ op dinsdag 29 oktober om 19.20 uur aandacht aan Peter Tetteroo. Polle Eduard speelde jarenlang samen met Tetteroo, onder meer in Tee Set.

- Wat kunnen de kijkers van het programma verwachten?
“Dat weet ik ook niet precies. De makers van het programma hebben op verschillende locaties in Delft gefilmd. Ze zijn bij mij thuis geweest, hebben op Jaffa met Annelies, de zus van Peter, gesproken en hebben tot slot Westerpop bezocht. Ik heb geen idee hoelang het item wordt.”

- Wat heb jij over Peter verteld?
“Ze gaan in het programma echt heel ver terug en daarom heb ik vooral verteld over onze begintijd. Toen we elkaar leerden kennen was hij al wat verder dan ik: hij had mooiere spullen, maar toen we eenmaal bekend werden, zaten we in hetzelfde schuitje. Ik heb ook eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan die tijd.”

‘IK DENK NIET DAT VANVELZEN NET ZOLANG MEEGAAT ALS PETER’

- Hoe belangrijk is Peter geweest voor de Delftse popscene?
“Echt ontzettend belangrijk. In onze hoogtijdagen wist heel Nederland dat Peter uit Delft kwam. Daarbij heeft hij zijn naam gevestigd. Hij heeft meer dan twintig keer in de top 40 gestaan. Op dit moment is Van Velzen misschien wel de bekendste Delftenaar in de muziekwereld, terwijl hij helemaal niet meer in Delft woont. Ik denk overigens niet dat hij net zolang meegaat als Peter. Als je gaat kijken naar de meest invloedrijke Delftse muzikanten, dan komt alleen Nico Haak in zijn buurt.”

- Mis je Peter nog weleens?
“Absoluut, hij was een ontzettend amicaal mens en een vriend voor het leven.  We kenden elkaar natuurlijk van de begintijd van Tee Set. Daar hebben we samengespeeld en later heb ik ook nog heel regelmatig met hem samengespeeld. We liepen de deur niet plat bij elkaar, maar het was wel duidelijk dat we altijd bij elkaar terecht konden. Hij was voor mij een heel bijzonder mens.”

- Hij heeft deze ode dus wel verdiend?
“Zeker weten. Hij was een heel goede muzikant, dus ik vind het sowieso iets heel goeds dat er op deze manier aandacht aan hem wordt besteed. Maar hij wordt sowieso niet vergeten. Ik sprak pas René Steijger van Westerpop en die vond het fantastisch dat Peter in het programma komt. Peter zou trouwens ontzettend trots zijn op het feit dat de bandwedstrijd tijdens dit Westerpop zijn naam draagt.”

- Hoe ga je zelf op 29 oktober de documentaire kijken?
“Ik vrees dat ik het moet opnemen. Voor die avond staat namelijk een repetitie met Ferdinand Bakker gepland. Verder maakt het me absoluut niet uit dat ik op de televisie kom, maar gaat het er mij om dat er een goed beeld van Peter geschetst wordt, een beeld dat recht doet aan wie hij was.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12