Trainer Mark Moen is blij dat het grootste gedeelte van de selectie ook volgend seizoen bij Wippolder blijft. (Foto: Roel van Dorsten)
Trainer Mark Moen is blij dat het grootste gedeelte van de selectie ook volgend seizoen bij Wippolder blijft. (Foto: Roel van Dorsten)

Selectie Wippolder blijft grotendeels bij elkaar

Algemeen

DELFT - Deze week bracht Wippolder naar buiten dat het grootste deel van de selectie ook komend seizoen te bewonderen is op sportpark Pauwmolen. Het aanblijven van een grote groep spelers laat zien dat de club goed bezig is en dat er verder gebouwd kan worden aan de selectie.

De Delftse club draait wederom een goed seizoen en doet bovenin mee in de sterke eerste klasse zaterdag. Na een sterke eerste seizoenshelft volgde er een mindere periode, maar door de eerste periode te winnen is er nog een mooi toetje aan het einde van het seizoen. Trainer Mark Moen is blij dat het grootste gedeelte van de selectie ook volgend seizoen bij Wippolder blijft: “Van de keepers gaat alleen Dion de Jong door. Binnen de selectie ontwikkelen enkele jeugdige keepers zich goed en zal Koen Buijze opgevolgd moeten gaan worden. De Jong doet het momenteel goed en Buijze gaat zich focussen op zijn werk als personal trainer. Enkele keepers van buitenaf willen graag aansluiten, maar de komende weken zal bekeken worden hoe de open gevallen plekken in te vullen.” 

Spelers 
Ook over de veldspelers is Moen enthousiast: “Onze verdedigers Van Heyst, Venema, Seffelaar, Overvliet, Kasius en Tarantino houden goed stand tegen de sterke aanvallers van de concurrenten. Met hun kwaliteit, duelkracht en snelheid zijn ze menig aanvaller de baas. Met de middenvelders Tetteroo, Biemans, Müller, Van Zwieten, Dill en Luisman zijn er verschillende type middenvelders beschikbaar. Door het stoppen van ervaren kracht Jordy Krassenburg en het vertrek van Tyler van Baalen naar Den Hoorn wordt er momenteel gekeken hoe deze plekken in te vullen. Van de voorhoede bestaande uit Berto en Domenico de Vree en Hellemons zal een belangrijke speler vertrekken. Zoals eerder aangekondigd zal Daley Uythof gaan voor een nieuw avontuur bij TOGB. Een gemis voor de Delftenaren maar ook weer een goede mogelijkheid voor andere spelers om zich door te ontwikkelen.” Volgens Moen zullen er de komende weken nog enkele spelers worden toegevoegd aan de selectie voor volgend seizoen: “Ondanks dat enkele spelers aangegeven hebben te vertrekken of te stoppen, zal 85% van de selectie actief blijven. De komende weken zal er nog een enkele versterking van buitenaf toegevoegd worden aan de selectie, later meer hierover. In combinatie met een aantal jeugdspelers dat de overstap maakt en spelers vanuit het tweede elftal die op de deur kloppen zal dit de selectie compleet gaan maken voor een nieuwe voetbaljaargang.”

De komende weken zal de focus voor Wippolder liggen op het spannende slot in de competitie. Hoe het ook mag aflopen, het seizoen is met het behalen van de eerste periode titel al geslaagd voor de Delftenaren. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor de ploeg van Mark Moen staat gepland op zaterdag 4 mei. Dan komt Honselersdijk op bezoek op Sportpark Pauwmolen.