Mieke Ham. (Foto: Dennis van den Berg)
Mieke Ham. (Foto: Dennis van den Berg)

Delvenaar in Beeld: Mieke Ham

vaste rubrieken

-Wat bent u hier in Theater de Veste aan het doen?
"Ik ga met mijn man een voorstelling zien in het kader van het Holland Dance Festival."

-Welke groep dansers staat er op de planken?
"Het is de groep Black Grace uit Nieuw-Zeeland, die elementen uit de Maori cultuur in hun voorstelling verwerken en met veel passie dansen. We hebben er hoge verwachtingen van."

-Bezoekt u regelmatig het theater?
"We zijn inderdaad vaak in De Veste te vinden. Onze smaak is breed: niet alleen dansvoorstellingen, maar ook cabaret en toneel zien we graag. Het aanbod van voorstellingen is hier prima, we hoeven daarvoor de stad niet uit. Daarnaast ben ik ook actief als vrijwilliger bij het theater."

-Wat houdt dat precies in?
"Dat je bijvoorbeeld zaalwacht bent tijdens jeugdvoorstellingen. Via de Vrienden van Theater de Veste ben ik hier ingerold."

-Wat vindt u nog meer leuk om te doen of te ondernemen?
"We gaan regelmatig met de camper eropuit. We gaan weleens naar het buitenland, maar de laatste tijd reizen we vooral door ons eigen land. Want Nederland is gewoon een hartstikke mooi land. Wij hoeven niet zo ver te reizen om het naar onze zin te hebben. Mijn man zegt altijd: 'Zodra ik in de camper zit, heb ik het vakantiegevoel.'"

-Welk nieuws is u de afgelopen tijd bijgebleven?
"De situatie rond de vluchtelingen, dat vind ik schrijnend. Vooral als je ziet hoe negatief mensen op vluchtelingen reageren."