Abtswoude Bloeit en een aantal bewoners (Foto: Esther de Cuijper)
Abtswoude Bloeit en een aantal bewoners (Foto: Esther de Cuijper)

Abtswoude Bloeit bestaat vier jaar!

Algemeen

DELFT - Donderdag 21 april is de vierde verjaardag van Abtswoude Bloeit. Het jubileum van deze bijzondere woonvorm wordt gevierd met een knallend feest vol muziek, hapjes uit allerlei culturen en de bekendmaking van de winnaar die de muurschildering mag maken op een zijmuur van Abtswoude Bloeit.

Abtswoude Bloeit is een voormalig woonzorgcentrum, waar nu ouderen, studenten en voormalig economisch daklozen wonen. Deze bijzondere woonvorm is tot stand gekomen door een samenwerking tussen SHS Delft, Pieter van Foreest, stichting Perspektief en Cojo Housing. Sinds 2020 is Abtswoude Bloeit ook het thuis van Cultuurhuis Delft in de wijk Voorhof. In plaats van de doelgroepen van elkaar te scheiden wordt er in Abtswoude Bloeit juist gezorgd voor contact, gezelligheid en ontmoeting. In de Woonkamer van de Wijk op de begane grond kunnen bewoners en omwonende elkaar ontmoeten. De Woonkamer is elke dag open tussen 8.00 uur en 22.00 uur en iedereen mag ervan gebruik maken. Cultuurhuis Delft, opgericht door Stichting DelftsPeil, organiseert hier het gehele jaar activiteiten voor en door de wijk.

Het verjaardagsfeest
Donderdag 21 april wordt het vierjarig bestaan van Abtswoude Bloeit gevierd met een knallend feest van 17.00 - 20.00 uur voor bewoners, omwonenden en geïnteresseerden. Er zijn lekkere hapjes van Bouchra van Eten bij Boes, de Syrische koks Ahman en Ram en anderen. Daarnaast wordt het aankomende wijklied aangekondigd, een traject waarin wijkbewoners samen met het Delftse cabaretduo Maartje & Kine en de muzikanten van de Koninklijke Harmoniekapel een lied maken over en door de wijk Voorhof. Ook kun je stemmen op de muurschildering van jouw keuze én wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt.