Bij het afscheid van Bolland en Bolland wilden Tineke de Nooij en Hans Klok graag met onze Nachtburgemeester op de foto. (foto: Koos Bommelé)
Bij het afscheid van Bolland en Bolland wilden Tineke de Nooij en Hans Klok graag met onze Nachtburgemeester op de foto. (foto: Koos Bommelé)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

Het doet me deugd om te zien dat de ergste coronabeperkingen er inmiddels op zitten en dat veel mensen genieten van al het moois dat onze prachtige stad te bieden heeft. Ook de toeristen lijken de stad zachtjes aan weer steeds beter te vinden en dat is, zeker met het lekkere weer van de afgelopen weken, weer een mooi gezicht. Natuurlijk zijn er ook mensen die wat voorzichtiger zijn en dat is hun goed recht.
Delft komt dus steeds weer wat beter op de kaart te staan. Wat dat betreft is het jammer dat er vanuit de stad geen boot meevaart met het Varend Corso, dat inmiddels UNESCO erfgoed is. Hiervoor was de financiering helaas niet rond te krijgen. Ik ga me er wel voor inzetten dat de boten die wel meevaren een warm welkom krijgen als zij op vrijdagavond aanmeren aan de Zuidkolk. De ideeën voor verschillende walactiviteiten zijn er al en dat wordt  een mooi feest.

Livemuziek
Wat ook een mooi feest was, was de POPronde eind maart. Nadat de Hoffotograaf en ik een rondvaart door de grachten hadden gemaakt, zijn we verschillende tentjes afgegaan. We eindigden in de Koornbeurs, waar een garageband speelde. Ik moet zeggen dat als ik met die muziek op de achtergrond in een garage zou moeten werken, ik het geen halve dag zou volhouden. We zijn echter best een tijdje blijven hangen en als beloning kwamen we als sneeuwpoppen thuis.
Verder zat het qua muziek de afgelopen tijd wel goed. We zijn naar het afscheid van Bolland en Bolland in Wassenaar geweest, waar ontzettend veel bekende artiesten waren en we werden door Theater de Veste uitgenodigd voor The five great guitars, waarin Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Digmon Roovers en Marcel de Groot Santana-covers speelden. Daarnaast was STARMEN, de Bowie-coverband, in STECK vorige week zaterdag een succes, al voel ik me wel wat oud als we ’s avonds door de Kromstraat lopen en zie hoe de jeugd ons nakijkt. Ten slotte kan ik niet genoeg benadrukken dat in het Hampshire Hotel en bij de Koperen Kat in de weekends geweldige bandjes optreden.
Een ander hoogtepunt was de bijeenkomst bij Full Speed, waar we als spinners een cheque van 45.000 euro mochten overhandigen aan Inloophuis Debora. Het is fijn dat die plek er is en goed dat er mensen hun handen uit hun mouwen steken om er geld voor in te zamelen. Ook is het natuurlijk fantastisch dat de TU het initiatief zo’n warm hart toedraagt, dat ze belangeloos de faciliteiten ter beschikking stelt.

Ouderwets gezellig
Verder ben ik onlangs ook weer eens bij het voetballen wezen kijken, bij Den Hoorn - DHC om precies te zijn. De wedstrijd kon me eerlijk gezegd niet zo bekoren, maar de derde helft vergoedde veel. Je kwam mensen tegen die je in tijden niet meer had gezien en zo bleef het nog lang ouderwets gezellig.
Dan staat er de komende weken weer heel wat te gebeuren. Zaterdag 16, 23 en 30 april zijn bij STECK de voorrondes voor de Peter Tetteroobokaal op Westerpop, op 23 april is het Stadsbal in Theater de Veste en op 27 april mogen we eindelijk Koningsdag weer eens vieren. Als het weer meewerkt, wordt dat vast weer een topdag!