Fortuna won de eerste play-off met 33-20 (Foto: Frank Stollman)
Fortuna won de eerste play-off met 33-20 (Foto: Frank Stollman)

Fortuna speelt Korfbal Leaguefinale en trainersduo blijft aan

Algemeen

DELFT - Fortuna/Delta Logistiek heeft zich vorige week officieel geplaatst voor de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy op zaterdag 16 april. Het is de vierde keer op rij voor Fortuna in de finale en de derde keer op rij dat ze het hierin tegen PKC opnemen.

De Korfbal Leaguefinale is het sluitstuk van ’s lands best bezochte zaalcompetitie en is het grootste binnensportevenement van Nederland. Zaterdag 16 april nemen Fortuna en PKC het tegen elkaar op in een wedstrijd die om 16.00 uur start. De NOS zendt de Korfbal Leaguefinale live uit op televisie (NPO 1) en via de livestream op NOS.nl. 

Play-off thuis
De plaatsing voor de finale is het resultaat van de twee gespeelde play-offs. De eerste werd op zaterdag 2 april door de Fortunezen thuis gespeeld tegen KZ/Thermo4U, waar het thuisteam gemakkelijk won met 33-20. In recordtempo vlogen de thuisdoelpunten om de oren, waar KZ met moeite tot goede kansen kwam. Daarmee was de angel al snel uit de wedstrijd gehaald en kon het publiek genieten van fraaie combinaties, mooie doelpunten en een zeer hoge verdedigende druk. Fortuna/Delta Logistiek speelde één van haar beste wedstrijden uit haar historie, zowel aanvallend als verdedigend, waarbij eigenlijk elke speler positief opviel.

Play-off uit
Zaterdag 9 april speelde Fortuna de tweede play-off tegen KZ, nu in Koog aan de Zaan. KZ begon in direct met achterverdedigen, maar toch stond al snel de 0-1 voor Fortuna op het scorebord. De 0-2 volgde, maar daarna wilde het bij beide partijen niet vlotten. Dit keer dus geen galavoorstelling zoals in Delft, maar een moeizamere wedstrijd. Fortuna hield dan wel de voorsprong, maar kon niet zo uithalen als vorige week. Dit had te maken met de verdedigende tactiek die KZ in deze tweede play-off aannam. De wedstrijd mondde uit in een vierde finaleplaats op rij voor Fortuna, met een uitslag van 18-23.

Trainersduo blijft
Deze week maakte het trainersduo van Fortuna - Ad Korporaal en Damien Folkerts - alvast bekend ook de komende drie jaar aan de selectie van de Delftse korfbalclub verbonden te blijven. Hun huidige contract liep nog door tot en met volgend seizoen. Daar zullen nog minimaal twee seizoenen aan worden toegevoegd. Korporaal: “Een samenwerking voor een langere periode brengt rust in de club. De spelers met wie je werkt weten dan ook dat deze trainers er ook de komende seizoenen nog staan. Dat is de reden dat we nu voor een verlenging van drie seizoenen kiezen.” Folkerts benadrukt dat er ondanks de successen nog voldoende ontwikkelmogelijkheden liggen: “Kijk je naar volgend seizoen, dan behoren we natuurlijk tot de top van de competitie. Maar als club en als selectie liggen er nog steeds ontwikkelmogelijkheden. We kunnen nog steeds stapjes zetten. We willen en kunnen steeds meer en we worden steeds beter. En de vereniging heeft ook aangegeven dat we dat nog beter kunnen en gaan faciliteren. Dat vind ik mooie ontwikkelingen.”