Cultureel Festival Pärtpetuum toont universele aantrekkingskracht van Arvo Pärt
Cultureel Festival Pärtpetuum toont universele aantrekkingskracht van Arvo Pärt

Uniek cultureel festival rondom componist Pärt

Algemeen

DELFT - In het weekend van 20 tot en met 22 mei is de binnenstad van Delft het toneel voor het ‘Pärtpetuum’, een uniek driedaags cultureel festival in het teken van de muziek en het leven van de Estse componist Arvo Pärt. Met zijn verstilde, minimalistische composities is Pärt wereldberoemd geworden. Zijn muziek – modern en klassiek tegelijk – is te horen in vele documentaires en films.

Pärtpetuum staat voor doorlopend muzikaal genieten in Delft. Het festival wordt op vrijdagavond ingeluid door het carillon op de Grote Markt. Het hart van het festival wordt gevormd door de theatrale en muzikale avondwandeling ‘Op de tast’. 

Activiteiten
Vrijdag- en zaterdagavond wandelt het publiek langs acht bijzondere plekken in de binnenstad, waarbij het wordt verrast met miniconcerten, theater en dans. Tijdens het hele weekend zijn er workshops voor volwassenen en kinderen, een lezing, een documentaire en dans- en yogalessen op de klanken van Pärts muziek. Zondagmiddag 22 mei sluit Kamerkoor Delft Blue het festival af met een concert in de Maria van Jessekerk.

Kennismaking
Pärtpetuum is een initiatief van Kamerkoor Delft Blue en Koorschool Delft, in samenwerking met een groot aantal Delftse culturele organisaties en cultuurmakers. Het festival biedt dé gelegenheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van Arvo Pärt. Voor zijn grote schare bestaande fans een kans om zijn muziek eens op een totaal andere wijze te beleven.

Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op www.partpetuum.nl. Pärtpetuum wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Delft, Fonds 1818, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Ambassade van Estland.