Afbeelding

Delvenaar in beeld: Johan Olivier (82)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Hoven?
“Ik moest even naar de winkel om een inktpatroon te kopen en langs de schoenmaker.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Alle ellende op de wereld en met name voor de mensen in Oekraïne natuurlijk. Ik vind het zo rot om te zien. Bang dat het naar Nederland komt, ben ik niet.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik vind de Markt echt de mooiste plek in Delft en kom daar dan ook erg graag. Ik pak geregeld de tram naar het centrum en ga dan lekker even op de Markt zitten, mensen kijken en gewoon genieten.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Mijn zoon in Amerika. Ik heb hem al een jaar of drie niet gezien en vorig jaar heeft hij een kindje gekregen en nu de tweede, dus ik zou het wel leuk vinden om daar heen te gaan. Gelukkig kunnen we bellen en whatsappen. Maar als de artsen het goed vinden, wil ik daarheen.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“We gaan naar onze camper in Noordwijk. Helaas zien de weersvoorspellingen er minder goed uit, maar we willen er toch een paar dagen heen, er even lekker tussenuit.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Ik zou sowieso de burgemeester van Delft wel een compliment willen geven. Ik heb wel eens contact met haar gehad en ik vind haar een sympathiek persoon. Maar ook allerlei vrijwilligers die zich inzetten voor anderen wil ik een compliment geven.”