Tentoonstelling 'Revolusi!'
Tentoonstelling 'Revolusi!'

Win kaarten voor de voorstelling ‘Revolusi’

Algemeen

DELFT - In het Rijksmuseum in Amsterdam is nu de tentoonstelling ‘Revolusi!’ te zien. De tentoonstelling gaat over de Indische onafhankelijkheidsstrijd die zich van 1945 tot 1949 afspeelde. Je beleeft die strijd door de ogen van de mensen die hem mee hebben gemaakt.

Ruim 20 persoonlijke verhalen vertellen hoe het vrij Indonesië werd nagejaagd, hoe erom gevochten werd en hoe er werd onderhandeld, hoe er propaganda werd gevoerd, en hoe de revolutie mensenlevens bepaalde. De tentoonstelling is tot en met 5 juni 2022 te zien. 

Kunstenaars
Voor Indonesische nationalisten was de revolutie een periode die bestond uit experimenten en creativiteit. Kunstenaars vormden samen met politici een moderne revolutionaire voorhoede. Posters en graffiti kleurden de straten, in overheidsgebouwen hingen schilderijen. Kunst werd die tijd ingezet als politiek middel.

Gratis tickets!
Voor meer informatie over de tentoonstelling kun je naar www.rijksmuseum.nl. Wil jij kans maken op gratis tickets? Delft op Zondag en Het Kasteeltje mogen drie maal twee tickets weggeven. Weet jij wie de Indonesische tante hieronder is? Mail dan je antwoord naar maakkansopkaarten@delftopzondag.nl. Wie weet ben jij een van de gelukkigen die bericht krijgt dat je tickets hebt weten te bemachtigen. 

Maak kans op kaarten!