Marcus Slagveer is met zijn explosiviteit en doelgerichtheid een plaag voor menig verdediger.
Marcus Slagveer is met zijn explosiviteit en doelgerichtheid een plaag voor menig verdediger. "Ik heb hier het plezier in het voetbal weer teruggevonden en het kon nog weleens een mooi seizoen worden. (foto: Roel van Dorsten)

Plezier en prestaties gaan bij DHL en Marcus Slagveer samen

Algemeen

DELFT - DHL is goed de winterstop uitgekomen. Na een 0-1 zege bij SEP werd afgelopen weekend Voorschoten ‘97 aan de zegekar gebonden (1-0). Aanvaller Marcus Slagveer voelt zich na een half jaar al helemaal thuis aan de Brasserskade. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Door deze twee knappe overwinningen bevinden ‘De Leeuwen’ zich momenteel op de derde plek in de competitie en is de achterstand van zes punten op koploper Kethel Spaland allerminst onoverbrugbaar.
“Zeker als je ziet hoe we de winterstop uitgekomen zijn”, vertelt Marcus Slagveer, die aan het begin van dit seizoen SVH verruilde voor DHL. “We zijn in die voetballoze periode dichter naar elkaar toegegroeid; we zijn echt een elftal, zijn hartstikke fit en we zijn bereid voor elkaar en voor de trainer te vechten.”

Overstap
Dat Slagveer, die de jeugdopleiding van VELO doorliep, na omzwervingen bij TAC ‘90 en SVH bij DHL terechtkwam is niet geheel toevallig. “Ik ken de trainer Tayyab Chaudry al heel lang. Als junior volgde ik cursussen bij de voetbalacademie van Chris Kronshorst, waar Tayyab als trainer aan verbonden was. Verder kwam ik hem in de jeugd regelmatig tegen, omdat ik met VELO tegen zijn elftallen van Quick speelde. Door omstandigheden en corona was ik bij SVH enigszins op een dood spoor beland. Ik wilde er nog één keer vol voor gaan om het plezier in het voetballen terug te vinden. Toen Tayyab me via Facebook benaderde, heb ik dan ook niet lang getwijfeld.”
En van die overstap heeft de 24-jarige aanvaller geen moment spijt gehad. “Want we hebben hier echt een ontzettend leuke, maar ook ambitieuze groep. Ik word gemotiveerd door mijn teamgenoten en heb in Tayyab een geweldige trainer gevonden. Hij is natuurlijk nog jong, hij heeft zelf in de jeugd trouwens nog training gekregen van Farid Bibouh.  Daardoor kan hij zich goed in de spelers inleven en hij heeft een heel fijne, informele manier van communiceren. Hij is eerlijk en duidelijk en dat wordt gewaardeerd. Daarnaast zit hij er bovenop, lijkt hij altijd op de club te zijn en regelt hij zoveel voor ons. Als je ziet dat hij daarnaast ook een eigen winkel heeft, vraag ik me af of hij weleens slaapt. Hij geeft altijd de volle honderd procent en dat straalt op de spelers af: voor zo iemand doe je graag een stapje extra.”

Plezier
Waar Slagveer in de jeugd bij VELO op divisieniveau speelde en zich zelfs in de kijker speelde bij verschillende betaaldvoetbalorganisaties, beproeft hij nu zijn geluk in de derde klasse zondag. “Er was wel wat interesse van andere clubs, maar ik ging er echt voor om het plezier terug te vinden. Natuurlijk wil ik sportief nog altijd het hoogste bereiken, maar niet meer ten koste van alles. Plezier is heel belangrijk en ik merk dat dat ervoor zorgt dat ik fitter word en lekker in mijn vel zit.”
Daar plukt het elftal van DHL ook zijn vruchten van. “Want voetballend gaat het lekker. Ik speel het liefst als rechtsbuiten of in de spits en daarbij moet ik het vooral van mijn explosiviteit, mijn slimmigheidjes en mijn doelgerichtheid hebben. Afgelopen zondag stond het vizier helaas niet helemaal op scherp: ik raakte vier keer de paal. Gelukkig hebben we een sterk team en is er dan altijd wel iemand anders die de doelpunten maakt. Afgelopen zondag was dat Cas Harte, die inviel en ook nog in de onder -19 speelt.”

Jeugd
Daarmee stipt Slagveer een zeer positief punt aan ten opzichte van de afgelopen seizoenen. “Als er eens een basisspeler niet beschikbaar is, dan worden we daar niet veel zwakker van, doordat er eindelijk doorstroming is vanuit de jeugd. Zelf sta ik natuurlijk voorin en coach ik die jongens vooral buiten het veld. Zo geef ik aan Abdallah el Nasri, onze rechtsback, aan dat hij me in het geval van balverlies kan instrueren hoe ik hem het best kan helpen bij zijn verdedigende werk. Verder zie je dat bijvoorbeeld Farid Bibouh die rol als controleur op het middenveld wel heel erg goed op zich neemt. Dat is natuurlijk hartstikke fijn voor die gasten. Daarnaast hebben we achterin met Hugo Steijn, Beau Hartogh en Dennis Hofstede heel wat ervaring binnen de lijnen lopen. Ook wat dat betreft is er sprake van een mooie mix tussen routine en jonge spelers. Het mooie is dat we het buiten het veld ook nog eens heel goed met elkaar kunnen vinden.”
Over waar dit toe kan leiden, heeft de 24-jarige student accountancy zo zijn ideeën. “De achterstand op Kethel Spaland bedraagt zes punten en we gaan nog bij ze op bezoek. We hebben daar wat recht te zetten, want in de thuiswedstrijd verloren we met 0-1. Verder zijn we nog niet op de helft van de competitie en zijn we in de competitie gegroeid. Een kampioenschap heb ik dus zeker nog niet uit mijn hoofd gezet.”