Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door MORRIS NVM makelaars

Algemeen

DEN HOORN- Toen ze in de zomer van 2003 de voordeur open deed en het zonlicht in de glas in lood ramen zag spelen, was Valérie Le Guludec (59) naar eigen zeggen op slag verliefd op dit huis. Het ligt dan ook zeer zeker niet aan dit karakteristieke pand dat ze gaat verhuizen. “Het is gewoon tijd om deze bladzijde om te slaan”, aldus de geboren Francaise over de nieuwe fase in haar leven.

Na haar scheiding besefte Valérie dat ze niet in het huis wilde blijven. “Teveel herinneringen”, geeft ze aan. Vanwege Covid 19 kreeg ze als expat vorig jaar de kans om terug te gaan naar haar geboorteland. Vanwege een ongeluk verbleef ze daar langer dan de bedoeling was, en toen het tijd was om terug te gaan naar Nederland merkte ze dat ze niet meer wilde. “Ik was bang dat ik vanwege Covid niet meer terug zou kunnen. Ik isoleerde me op een schiereiland voor een retraite om deze moeilijke periode te verwerken. Nog voor het einde daarvan  ontmoette ik mijn nieuwe liefde, terwijl ik helemaal niet op zoek was. We zijn nog steeds samen”!

Goede buur
Hoewel Valérie het geluk weer heeft gevonden, doet ze met pijn in haar hart afstand van haar geliefde huis en haar buren, die haar beste vrienden zijn geworden. “Zij gaven mij woongenot, het is gewoon een goede omgeving”, aldus de bewoonster. En natuurlijk mag de woning zelf ook niet worden vergeten als het om woongenot gaat. “Dat huis leeft gewoon, het heeft iets”, omschrijft ze.

Grondige aanpak
Het is een karakteristiek pand uit 1870. met hoge plafonds met ornamenten, en glas in lood ramen. “Achter in de woonkamer zitten zelfs nog twee oorspronkelijke ramen, die met een wiel en touw te openen zijn”, vertelt Valérie. “De rest van de ramen zijn vernieuwd, met een inzetwand van glas in lood. Het glas is HR+++. Aan de voorkant zijn kunststof kozijnen van imitatie hout geplaatst, om in de stijl van het huis te blijven”.

Dit is niet de enige vernieuwing die heeft plaatsgevonden. De beide badkamers zijn gemoderniseerd, waarvan vooral die beneden “hypermodern” is in grijs en wit. Over kleur gesproken. De “Nederlandse” kleuren rood, blauw, groen en geel lopen als een rode draad door de woning. Het parket in de woonkamer is vernieuwd, de slaapkamer beneden gerenoveerd. “Er is een hoop verbeterd als je vergelijkt met hoe het er toen uitzag”, aldus de bewoonster. “Boven is het bijvoorbeeld tien keer groter geworden als het toen was.Ik heb alle tussenschotten laten verwijderen, zodat je de mooie balken weer zag. Toen alles leeg was heb ik met krijt muren, bedden en kasten getekend op de vloer, zodat ik duidelijk voor me zag hoe ik het wilde hebben”. 

Langer hier
De Francaise, die 37 jaar geleden naar Nederland kwam als au-pair, zegt dat ze de band met ons land niet zal verliezen ondanks haar verhuizing. “Mijn dochter woont en werkt in Delft en ik heb hier immers langer gewoond dan in Frankrijk”.        

Karakteristieke 5-kamer woning in gezellige dorpskern

Woudseweg 14, Den Hoorn
Vraagprijs is: 675.000 k.k.
Woonoppervlak is: 165m2
MORRIS NVM Makelaars
Kon. Julianaplein 1-3
2635 HD Den Hoorn
015-7618128
www.morrismakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding