Freek Müller voor de Oostpoort (Foto: Koos Bommelé)
Freek Müller voor de Oostpoort (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Freek Müller

Algemeen

Freek Müller (22) zit momenteel in zijn laatste jaar van de opleiding mechatronica en doet mee aan het derde seizoen van Project Rembrandt.

Waarom hier op de foto?
“Ik heb voor de Oostpoort gekozen, omdat ik hier vlakbij woon en in Project Rembrandt zie je mij ook kort voor de Oostpoort staan.”

Hoe ben je op het idee gekomen om mee te doen aan Project Rembrandt?
“Mijn tekenleraar vertelde, toen seizoen 1 nog van start moest gaan, dat ik mij daarvoor moest opgeven. Hij vond dat ik al goed kon tekenen en schilderen. Ik heb mij toen aangemeld, maar kwam helaas niet door de voorronde heen. Later heb ik het weer geprobeerd en nu doe ik mee aan seizoen drie. Te gek voor woorden toch!”

Hoe verliep de aanmelding?
“Ik had eerst twee telefonische interviews en vervolgens een derde interview maar dan fysiek. Bij elke ronde die ik verder kwam was ik steeds zo verbaasd. Ik kon het niet geloven. Er waren ongeveer 1400 aanmelding en ik was een van de mensen die uitgekozen werd.”

Wat heb je geleerd tijdens Project Rembrandt?
“Toch wel het beter schilderen. Dat komt ook, omdat ik er zo vaak mee bezig ben. Op een gegeven  heb ik in een maand lang elke dag twee olieverschilderijen gemaakt.”

Je vertelde dat je tekenlessen volgde, hoe lang doe je dit al?
“Sinds mijn tiende volg ik wekelijks met mijn vader tekenlessen.
Ik begon op mijn zesde eigenlijk al met het tekenen van dinosauriërs. Ik dacht toen al ‘Ik kan eigenlijk best wel goed tekenen. Mijn vader zag dat ook en die besloot om samen op tekenles te gaan.”

Wat maak je in je vrije tijd?
“Daar heb ik niet echt een duidelijk antwoord op, want ik vind zoveel leuk om te doen. Ik ben vaak bezig met tekenen, maar merk dat ik graag nieuwe dingen leer, zoals gitaar spelen. Ik vind veel leuk en wil dan ook graag van alles kunnen. Dit komt denk ik ook omdat ik een slechte concentratie heb en snel verveeld raak.”

Ooit gedacht om van je hobby je beroep te maken?
“Ik heb er wel aan gedacht, maar ik zie tekenen en schilderen toch meer als een hobby. Ik vind mijn studie namelijk ook hartstikke leuk en studeren doe ik ook met plezier.
Van mechatronica zou ik later echt mijn beroep willen maken.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou iets anders verzonnen hebben dan de gebouwen die nu rondom het station staan.
Ik vind het helemaal niet mooi en de stationshal ook niet. Ik vond het oude station mooier.”