Het debat vond plaats in The Culture (Foto: Esther de Cuijper)
Het debat vond plaats in The Culture (Foto: Esther de Cuijper)

Politiek naar de burger in de Buitenhof

Algemeen

DELFT - Bewoners van de Buitenhof gingen afgelopen vrijdagavond in gesprek met Delftse fracties. Zo bracht de organisatie niet burgers naar de politiek, maar politici naar de burgers.

Het debat was een initiatief van Rode Feniks en CANIDREAM en werd georganiseerd door en voor bewoners van de Buitenhof. De insteek van het debat was vooral het betrekken van bewoners van verschillende doelgroepen bij de lokale politiek. Hoe? Door ze te informeren en te verbinden met verschillende lokale fracties, rondom de vraag: Maakt het uit voor ‘mijn’ wijk de Buitenhof wat ik stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022?. Het hogere doel van beide organisaties was om een stukje wantrouwen en onverschilligheid naar de lokale politiek weg te nemen.

Geen klassiek debat
In plaats van een klassiek politiek debat, waarbij burgers passief spitsvondigheden van getrainde debaters aanhoren, werd er per thema een gesprek gestart tussen bewoners en politici met ruimte voor een ieder om te reageren. Deze gesprekken werden gestart door vragen van bewoners die van tevoren werden opgehaald. “De avond is geslaagd als we meer betrokkenheid en een veilige, maar vooral gelijkwaardige sfeer kunnen creëren waarin iedereen zich comfortabel voelt om het gesprek aan te gaan”, stelde de organisatie vooraf aan het debat.

Livestream
Bij het debat kon beperkt publiek aanwezig zijn in The Culture. Het hele debat was uitstekend online te volgen via een livestream op het YouTubekanaal van Rode Feniks en via www.buitenhofbruist.nl.

Terugkijken
Uiteraard is het debat ook nu nog terug te kijken via de verschillende kanalen van de betrokken partijen.