Hans Nieuwpoort en Piet Reedijk van de Speelgoedbank Delft met de burgemeester (Foto: Koos Bommelé)
Hans Nieuwpoort en Piet Reedijk van de Speelgoedbank Delft met de burgemeester (Foto: Koos Bommelé)

Burgemeester bezoekt Speelgoedbank Delft

Algemeen

DELFT - Maandag bracht burgemeester Marja van Bijsterveldt buiten openingstijden een bezoekje aan de Speelgoedbank Delft, waar enthousiaste bestuursleden en andere vrijwilligers haar vertelden over hun werk om mooi speelgoed ook bereikbaar te maken voor kinderen voor wie speelgoed niet vanzelfsprekend is.

Speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Voor ouders die met een laag inkomen leven is het vaak moeilijk om voor hun kinderen goed speelgoed te kopen. De Speelgoedbank wil deze gezinnen helpen, want ieder kind heeft recht om te spelen. Gesteund door onder meer de Rabobank, Ikea, Van Buuren Verhuizingen, Delftse fondsen, zorgt de stichting voor de inname en uitgifte van het speelgoed. 

Knuffel
“Geweldig dat u in zo’n korte tijd zo’n mooie organisatie opgebouwd heeft!”, aldus Van Bijsterveldt. “Heeft u mooi en goed herbruikbaar speelgoed over, breng het dan naar de Speelgoedbank in Delft! Zeker voor kinderen van de leeftijd tussen 8 en 12 jaar kan de Speelgoedbank meer speelgoed gebruiken. Zelf had ik vanmiddag de Kinderfondsknuffel van het Ronald McDonald Kinderfonds meegenomen om een van de kinderen in onze stad blij mee te maken.”

Eer
De vrijwilligers zien het als een grote eer dat de burgemeester uitgebreid de tijd heeft genomen om kennis te maken met de in 2021 opgerichte Stichting Speelgoedbank Delft. Dankzij de steun van de gemeente Delft, Delftse fondsen en donateurs heeft de Speelgoedbank al meer dan 600 kinderen van extra speelgoed kunnen voorzien. Met speelgoed hoopt de Speelgoedbank ook dit jaar weer veel kinderen blijer en wijzer te maken.

Meer weten over de Speelgoedbank Delft? Kijk dan eens op www.speelgoedbankdelft.nl.