Afbeelding
Foto: ZIEN24

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

PIJNACKER- Al twintig jaar woont de familie De Bloois met veel plezier aan de Mare 21. Nu nog een keer de stap naar een ander huis wordt gemaakt, moet het nieuwe onderkomen wel aan zeer strenge eisen voldoen. “Er moeten alleen maar pluspunten zijn, we laten hier immers een super lekker groot huis achter”, aldus de bewoners. 

Binnen
Het echtpaar De Bloois trok ooit samen in de toen nieuwbouw woning. In de loop der jaren kwamen hier een zoon en een dochter bij. De heer De Bloois: “De woning is destijds casco opgeleverd, we kochten in principe alleen vier muren. De bestaande indeling hebben we veranderd. Onder andere het toilet op de eerste verdieping is verplaatst zodat de badkamer vergroot kon worden. De binnenwanden gingen eruit en werden vervangen door kwalitatief betere. Men verklaarde ons voor gek. Maar ik zit zelf in de aannemerij en wilde voor kwaliteit gaan. Ik heb het bouwkundige deel zelf gedaan. Alles is toen opnieuw ingedeeld en daarom is deze woning anders dan de andere”.

Vier jaar geleden plaatste de bewoner zelf nog een dakopbouw en vanaf dat moment is hij van boven naar beneden systematisch bezig geweest met het opknappen en opfrissen van de woning. “Ik ben nu sinds een jaar klaar met de renovatie, en nu gaan we weg”, zegt hij lachend. “Ik heb gebruik gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen. Aan alles is gedacht, van het stopcontact tot de aansluiting voor zonnepanelen. Qua isolatie zit het goed. Overal is HR beglazing. De begane grond en eerste verdieping zijn volgens de norm 2003 en de dakopbouw heeft alle normen van nu. Daar hoef je bijna niet te stoken. De verwarmingsketel is in 2018 geïnstalleerd. De volgende bewoners boffen. Als die de sleutel krijgen, kunnen ze bij wijze van spreken zo de meubels erin schuiven”. 

Buiten
De twee waren eigenlijk helemaal niet op zoek naar een andere woning. Maar een fietstochtje in Corona tijd bracht hen langs nieuwbouw huizen in het dorp. “Het leek ons leuk nog een keer de stap te maken naar een andere woning, ondanks dat we een prachtig huis achterlaten”. Alle woonfactoren waren immers prima, zowel binnens- als buitenshuis. “We hebben een tuin op het zuidwesten, dus zon van het middaguur tot zonsondergang. De wijk is ruim opgezet. We wonen tegen een groenzoom aan, waardoor je heerlijk kunt fietsen en wandelen in de buurt. Je gaat achter de brug over en komt in het vogelpark en bij het water. Wij konden de flamingo’s die hier waren neergestreken van dichtbij goed bekijken. Aan de achterzijde tref je een sportveld en niet te vergeten pannenkoekenhuis De Soete Suikerbol. Er zit een klein winkelcentrum op tien minuten loopafstand en scholen en kinderopvang op vijf. Tevens is het vijf minuten lopen naar de Randstad Rail, zodat je in een mum van een tijd in Den Haag en Rotterdam zit”.

Ook over de buurt hebben de bewoners niets dan lof. “Het is een goede en gezellige buurt. Je maakt hier en daar een praatje en je hebt goed contact zonder dat je de deur plat loopt bij elkaar. Wij hebben onze buren dan ook min of meer beloofd dat er goede mensen in onze plaats komen wonen”.

Gunstig gelegen zeer goed onderhouden tussenwoning

Mare 21, Pijnacker
Vraagprijs is: 459.500 k.k.
Woonoppervlak is: 130m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding