Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO makelaars

  wonen

Lichte gezinswoning met veel leefruimte gelegen aan het water

DELFT - Toen Frans en Ellen 38 jaar geleden naar Tanthof verhuisden, hebben ze gekozen voor een woning die op veel onderdelen naar hun eigen hand te zetten was. Er waren veel mogelijkheden om te verbouwen en uit te breiden in deze woning in de Steltloperstraat.

Een lange straat, die begint bij de busbaan en uiteindelijk helemaal doorloopt naar de Bosrand waar je het prachtige natuurgebied Midden-Delfland als uitzicht hebt. Het huis van Frans en Ellen staat in het gedeelte van de straat waar de tuinen aan de achterkant grenzen aan water. Ze hebben daar dan ook een comfortabel zitgedeelte gemaakt, waar ze in de zomer tot laat in de avond buiten langs het water konden vertoeven. “Het is een tuin op het zuidoosten, waardoor we tot laat in de middag de zon achterin de tuin hebben”, vertelt Frans. “Maar dan zijn er tegelijk ook mogelijkheden om schaduwplekjes op te zoeken. Dat is wel het voordeel van deze tuin, die met plateaus steeds verder naar beneden naar het zitje aan het water gaat. Vroeger, toen onze vier kinderen klein waren, hebben we ook een bootje gehad en konden ze in de winter vanuit de tuin zo het ijs op.”
Ze zochten en vonden een woning waar veel mogelijkheden waren om te verbouwen. Frans en Ellen hebben door een professionele aannemer in 2000 een uitbouw laten plaatsen, waardoor de woonkamer een heel stuk ruimer is geworden. Verder hebben ze reeds in 1992 een opbouw laten plaatsen, zodat het aantal slaapkamers tot vijf kon worden uitgebreid. “Er waren al drie slaapkamers op de eerste verdieping”, gaat Frans verder. “De opbouw hebben we casco op laten leveren, zodat we alle mogelijkheden hadden om hier zelf twee extra slaapkamers te realiseren. Ook hebben we de grote overloop op deze verdieping zelf gemaakt. Met vier kinderen hadden we deze extra leefruimte wel nodig, en het was dan ook heel prettig dat we dit hier op deze manier konden realiseren. Er is dus zonder meer genoeg leefruimte voor een jong gezin in deze woning.”
Frans en Ellen verlaten een gebruiksklare woning, die eventueel nog op een aantal punten verder gepersonaliseerd zou kunnen worden. “Wij hebben gekozen voor een half open keuken”, gaat hij verder. “Dat is echt een heel behoorlijke woonkeuken. Omdat de woonkamer was uitgebouwd, hoefde daar verder niet veel leefruimte in de woonkamer voor te worden prijs gegeven. De muur tussen de keuken en living is eventueel weg te halen, maar dat moet maar net bij je smaak passen. Zelf hebben we besloten om, nu de kinderen allemaal het huis uit zijn, naar een gelijkvloers vijfkamer-appartement te verhuizen. Maar we blijven wel in Delft, want we gaan in Voorhof wonen.”
Frans wil verder als belangrijk pluspunt vertellen dat het een heel lichte woning is. “Dus niet alleen in de tuin profiteer je daar van, maar ook gewoon in de woonkamer”, zegt Frans. Frans en Ellen hebben inmiddels alleen nog gezelschap van Rebbel, hun hond. Ze hebben hem altijd de beste mogelijkheden kunnen bieden om heerlijk uit te rennen. Het prachtige natuurgebied Midden-Delfland is immers op korte loopafstand. En er is nog zo veel meer vlakbij, wat het wonen voor een jong gezin hier heel aangenaam maakt. “Wat te denken van een goede speeltuin voor de kleinere kinderen en wat verderop is er een voetbalveld.”

Steltloperstraat 23, Delft
(141 m2)
Vraagprijs is 389.500 euro k.k.
ZO makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
(015) 212 99 88
www.zomakelaars.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1