<p>Makelaar Jan-Paul van Daal en kunstenaar Nan Deardorff McClain. </p>

Makelaar Jan-Paul van Daal en kunstenaar Nan Deardorff McClain.

Een stukje Keramieken kaart voor thuis aan de muur

  wonen


DELFT - Aan een voorheen saaie grijze muur in de Papenstraat schittert sinds kort een indrukwekkend kunstwerk: de keramieken kaart. Het is een initiatief van kunstenaar Nan Deardorff McClain.

De keramieken kaart is een kaart van Delft uit de 17e eeuw, gemaakt van mozaïek en keramiek. Nan had altijd al een fascinatie voor oude kaarten, vooral die van Hollandse steden. Ze zijn vaak prachtig, met de kleine huisjes en bruggen, en dan daarnaast het platteland met de sloten en de stukken groen. Nan dacht altijd al dat het een mooi onderwerp zou kunnen zijn voor een mozaïeken kunstwerk. Op een dag vroeg een vriendin “Waarom maak je geen kaart van Delft?” Zo is het idee ontstaan.

Etalage Van Daal
De Keramieken Kaart van Delft is al een tijdje af en is een echte blikvanger in de Papenstraat. Maar Nan Deardorff-McClain heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Ze is druk met verschillende opdrachten en veel geïnteresseerden vragen haar om een gepersonaliseerd straatje te maken in dezelfde stijl als de inmiddels iconische Keramieken Kaart. De laatste maanden heeft Nan er al veel gemaakt. De straatjes zijn superleuk voor aan de muur bij u thuis of in de vensterbank. Op dit moment worden er twaalf mozaïeken straatjes tentoongesteld in de etalage van Van Daal Makelaardij aan de Voldersgracht 33. Op de hoek met Vrouwjuttenland kunt u ze in de etalage zien. Eigenaar Jan-Paul van Daal is erg enthousiast en heeft ruimte in zijn etalage aan Nan ter beschikking gesteld: ‘’Als je goed kijkt, dan zie je dat de straatjes van mozaïek nog niet af zijn! Want Nan zal het kunstwerk personaliseren met de straatnaam van jouw voorkeur.’’ Lijkt dat je wel wat, zo’n eigen stukje straat van de Keramieken Kaart? Kijk op www.smashing-tiles.com voor meer informatie over de verkoop.

Voedselbank Delft
30 Procent van de verkoopprijs doneert Nan tijdens de feestdagen en in januari aan de Voedselbank Delft. De Voedselbank kan alle beetjes hulp gebruiken om mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken.

Nan Deardorff-McClain
Mosaic Artist
Smashing Tiles Mozaïek
Mobile: 0681882491
www.smashing-tiles.com

Meer berichten
 
CustomHtml_1