Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

wonen

DELFT - Van Spanje naar Italië, met Nederland als tussenstop. Het is het verhaal van Sietse en Adriana en hun drie kinderen. De afgelopen vijf jaar hebben ze naar tevredenheid in deze nieuwbouwwoning in de Bomenwijk gewoond.

Ruime lichte woning in de Bomenwijk met aangenaam binnenklimaat

Daarvoor woonden ze in het Spaanse Alicante en ze gaan hun ‘wooncarrière’ nu voortzetten in Italië. “Dit huis in Delft was voor ons even een stabiel thuishonk”, zegt Sietse. “Onze kinderen Sofie en Erik zijn in Spanje geboren en hier in Delft is de jongste Louise er bij gekomen. We konden hier in Delft veel tijd met elkaar doorbrengen, voor de kinderen was het een leuke omgeving om op te groeien, met veel speelmogelijkheden. Bovendien loop je vanuit de Lindelaan zo het natuurgebied de Delftse Hout in.” Zelf is Sietse geboren en getogen in de binnenstad van Delft. Nadat hij uit huis ging om te studeren, is hij op een gegeven moment voor zijn werk in Engeland terecht gekomen. Daar heeft hij ook zijn Braziliaanse vrouw leren kennen, waarna zijn werk hen naar Spanje leidde. “Vanuit de Bomenwijk in Delft heb ik voor mijn werk door heel Europa heen gereisd, en omdat ik nu wat vaster in Italië ben gestationeerd, hebben we besloten daar ook te gaan wonen”, zegt Sietse. Ze wonen er vanaf de nieuwbouw in 2015. Sietse noemt het een huis van zeer goede bouwkwaliteit, dat bovendien een aantal extra voordelen heeft. Zo kan worden gesproken van een heel goed en constant binnenklimaat. “Binnen in huis is er altijd een heel aangename, constante temperatuur”, zegt hij. “Het verwarming- en koelsysteem past vanzelf de temperatuur aan de buitenomstandigheden aan. Aangenaam warm in de winter en koel in de zomer. Dit verwarming- en koelsysteem is aanwezig op alledrie de lagen van de woning, wat een erg prettig binnenklimaat oplevert.” Sietse noemt als ander voordeel de zonnepanelen, die sinds september 2018 op het dak liggen. Volgens hem is de plaatsing hiervan heel positief geweest voor de maandelijkse energierekening. “Die is echt een heel stuk naar beneden gegaan en dat is heel positief”, vindt Sietse.
Ze hebben de woning destijds standaard laten opleveren. Het enige waar ze extra voor hebben gekozen is een iets uitgebreider keuken, compleet met koffiebarretje. “En voor potentiële nieuwe bewoners is het interessant dat de hele twee verdieping open is gelaten”, gaat hij verder. “Uiteraard hebben we wel de intentie gehad hier ooit iets mee te gaan doen, maar deze is nu nog heel flexibel in te richten, bijvoorbeeld met drie slaapkamers, maar je zou ook kunnen denken aan een grote hobbyruimte of zelfs een kantoor aan huis.” De woning heeft een ruime en lichte woonkamer, met een moderne PVC vloer en aan de voorzijde de moderne open keuken, voorzien van een inductiekookplaat, een afzuigkap, een koelkast, een vaatwasser en een oven/magnetron. Een schuifpui leidt naar de achtertuin, met een berging en een achterom. “Ik noem het zelf een bruikbare achtertuin”, zegt hij. “De buitenruimte is niet al te groot, maar dat heb ik nooit als een gemis ervaren, met bijvoorbeeld de Delftse Hout zo vlakbij. We kunnen in de tuin heel gezellig een BBQ’tje houden.” Op de eerste verdieping is over
de volle breedte van de woning de ruime ouderslaapkamer met een zonnig balkon. Er is een moderne badkamer. En aan de achterzijde zijn er nog twee kleinere slaapkamers met uitzicht tot aan de Tweemolentjeskade.

Lindelaan 53, Delft
(144 m²)
Vraagprijs is 485.000 euro k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn
Wereldmakelaars
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!