Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

  wonen

Ruime energie-neutrale woning met hoeksituering in duurzame wijk

DELFT - De afgelopen zes jaar is Rijswijk Buiten uitgegroeid tot een echte woonwijk. Arjan Schouten en Wendy van Vreeswijk zijn bewoners van het eerste uur.

Ze zijn in 2014 vanuit Vlaardingen hier naartoe verhuisd, omdat het project hen erg aansprak. Onder andere de kindvriendelijkheid van de omgeving en de energiezuinigheid van hun nieuwe onderkomen hebben destijds de doorslag gegeven. “Het is ons erg bevallen in Rijswijk Buiten”, zegt Arjan. “We vertrekken naar nog weer een iets grotere woning, om onze zoontjes Bart en Lars optimaal te kunnen laten opgroeien. Die woning staat overigens in dezelfde wijk, zo’n tweehonderd meter verderop. Dat maakt wel duidelijk dat we het hier erg naar ons zin hebben.” Arjan en Wendy hebben de wijk zien groeien tot wat het nu is. Toen hun huis werd opgeleverd, stonden er aan de overkant nog kassen. “Daar staan nu ook allemaal woningen”, zegt Wendy. “En het leuke is, dat de begroeiing bij ons voor de deur al flink aanwezig is, ook nog eens met een sfeervolle brede singel. We hebben het huis destijds van de bouwtekening gekocht en het is casco opgeleverd. Dat betekent dat we de inrichting van bijvoorbeeld de keuken en badkamer helemaal zelf hebben kunnen bepalen.” En Arjan vult aan: “De wijk is kindvriendelijk met een school op loopafstand, en Bart en Lars kunnen zelf naar het speeltuintje achter het huis wandelen. Voor ons is het handig dat we twee parkeerplaatsen op eigen terrein hebben, vlakbij de Bogaard wonen, èn in tien minuten in het centrum van Delft kunnen zijn. We vinden het heerlijk om even gezellig op de Beestenmarkt te zitten. En ja, we zijn ook zo op de snelweg.” De bewoners benoemden al het energiezuinige karakter van de woning, wat zorgt voor lage energiekosten. “Sinds we nog vijf extra zonnepanelen op het dak hebben laten plaatsen, betalen we helemaal geen energiekosten meer, maar krijgen we zelfs geld terug”, zegt Arjan en Wendy vult aan: “Ook heel gunstig is de hoekligging van de woning. Er zitten dan ook twee extra ramen in de zijmuur, wat voor veel extra lichtinval in de woonkamer zorgt.” Zoals overal in huis zijn deze ramen uitgevoerd met Triple HR+++ glas. De woonkamer is 47 vierkante meter. Er is vloerverwarming- en koeling, ook de twee andere woonlagen hebben deze voorziening. De woonkamer heeft aan de voorkant een ruime keuken in een hoekopstelling, met diverse inbouwapparatuur. Aan de achterkant biedt een schuifpui toegang tot een verzorgde, ongeveer 9 meter diepe tuin, met een berging en een achterom. Die leidt naar een poort als toegang tot het parkeerterrein voor de bewoners. “De tuin is overdag lekker zonnig en in de zomer kunnen we lekker buiten eten”, zegt Wendy. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en is er een moderne badkamer met een inloopdouche, een brede wastafel en een tweede toilet. “En dan hebben we helemaal boven nog een open zolderverdieping, met een dakvenster trouwens, waar nu
Wendy's bureau staat”, zegt Arjan. “Het is mogelijk om hier meer slaapkamers te maken, door dakkapellen te plaatsen, zoals meerdere buren gedaan hebben." Op deze verdieping is ook de opstelplaats voor de wasmachine en de warmtepomp en -wisselaar. De woning zonder gasaansluiting, maar met een hoge energieprestatie, staat in een duurzame wijk die is ingericht op de toekomst.

Buitensingel 28, Rijswijk
(120 m²)
Vraagprijs is 489.000 euro k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1