Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

  wonen

Stadswoning in een oase van rust, vlakbij de gezellige binnenstad

DELFT - Mevrouw Van Daatselaar gaat verhuizen naar Almere, waar veel goede vrienden van haar wonen. Het wordt geen sprong in het onbekende, want vroeger heeft mevrouw Van Daatselaar er al voor een periode van twaalf jaar gewoond en gewerkt.

De afgelopen 22 jaar woonde ze echter in deze stadswoning uit 1900, met drie woonlagen, in de Zuiderstraat. Een heel leuke woning, op een heerlijke locatie. Twee minuutjes wandelen langs het plantsoen aan het water en je staat bij de Oostpoort. Het plantsoen tegenover de woning voorziet niet alleen in een leuke groene aanblik, maar er is ook water. De woonboten die hier liggen geven de omgeving een heel eigen ambiance. De woning staat in een autoluwe straat, waar alleen bestemmingsverkeer kan komen. “De leuke sfeer van de binnenstad heeft mij destijds doen besluiten om hier te gaan wonen”, zegt mevrouw Van Daatselaar. “Ik ben geboren in Amsterdam en heb mijn jeugd in Pijnacker doorgebracht, dus ik kende Delft goed. Met zijn grachten vond ik het een soort knus, klein Amsterdam. Vanwege mijn werk op diverse scholen in de omgeving, was dit een heel goede keuze. Ik heb hier altijd samen met mijn jongste dochter gewoond. Die heeft lang in de Delftse horeca gewerkt, maar is inmiddels in een andere plaats op zichzelf gaan wonen. Het is een kleine stadswoning, maar wel met twee verdiepingen, dus we hadden hier samen ruimte genoeg.”
Het totale woonoppervlak is 80 vierkante meter en dat wordt beslagen door de woonkamer met keuken en twee slaapkamers. Ook is er nog een vliering aanwezig. “Het is een ontzettend lekker huis in een fijne, sociale straat. Je kan hier heerlijk in de zon voor de deur zitten, maar natuurlijk ook op het gras aan het water. De woonboten bieden een heel leuk aanzicht. Ik heb hier veel vriendinnen wonen, die ik zeker wel zal gaan missen!” De woning heeft een ruime, lichte woonkamer. Hierin is de houten en ook met staal bewerkte wenteltrap een heel kenmerkend onderdeel. Het is volgens mevrouw Van Daatselaar een unieke trap. “Die trap is speciaal voor dit huis ontworpen”, zegt ze. “Door een meneer die ook een keer namens Nederland een wereldbol heeft gemaakt voor de Wereldtentoonstelling in Sevilla. Het is jammer dat ik hem uit het oog verloren ben.” Vroeger had deze woning een klein plaatsje, maar mevrouw Van Daatselaar heeft dit bij de woonkamer laten trekken. Hierdoor is er een heel fijn, met glas overkapt keukengedeelte ontstaan. “Het is een American Kitchen”, zegt ze. “Niet alleen het keukenblok, maar ook alle onderdelen die ik heb verzameld zijn Amerikaans. En er is veel losse apparatuur aanwezig.” Gelegen naast de hal is er een keurig toilet met een fonteintje. Loop je de wenteltrap op naar boven, dan kom je op de overloop van de eerste verdieping. Hier is allereerst een algemene ruimte, waar eventueel een slaapkamer gerealiseerd zou kunnen worden. Aan de achterkant is er een ruime slaapkamer, voorzien van een wastafel. En dan is er vanaf de overloop toegang tot de ruime douchegelegenheid. Een vast trap leidt naar de tweede verdieping, waar een ruime slaapkamer is. “Met een zonnig gelegen dakterras, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de binnenstad van Delft”, zegt mevrouw Van Daatselaar. “De kerktorens die boven de rest van de stad uit torenen zijn echt een heel mooi gezicht. Toch ben ik wel blij dat ik straks in mijn nieuwe huis ook een eigen tuin heb. Ik heb hier wel altijd gewoond in een oase van rust."

Zuiderstraat 300, Delft
(80 m²)
Vraagprijs is 339.500 euro k.k.
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Meer berichten