Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij:
Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij: "Een aankoopmakelaar kan je begeleiden en uiteraard behoeden voor een te dure aankoop."

'Wees er snel bij voordat een parel aan je neus voorbij gaat'

wonen

DELFT - De prijzen in de woningmarkt blijven nog steeds stijgen, 13 procent in het afgelopen jaar. Dat signaleert Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij. "Je ziet dit met name in het segment van huizen tot drie en een halve ton", zegt hij.

Onder deze marktomstandigheden is het belangrijk er snel bij te zijn. Als je interesse hebt om een bepaalde woning te kopen, dan kan het al snel zijn dat de woning aan je neus voorbij gaat, omdat je er niet snel genoeg bij bent of de prijzen je door de stijgingen wat te machtig worden. "Ja, huizen worden steeds sneller verkocht", zegt hij. "Een aankoopmakelaar als Roepman kan je begeleiden en uiteraard behoeden voor een te dure aankoop." Roepman Makelaardij heeft in september met veel belangstelling van de plannen van het kabinet kennis genomen. Uiteraard vooral op de gebieden die de woningmarkt betreffen. "Ik zag toen ook echt positieve punten voor starters in deze overheidsplannen", gaat zijn collega Ronald Roepman verder. "Er was veel oog voor starters op de woningmarkt. Aangekondigd werd dat de woningnood zou worden aangepakt met een fonds van twee miljard. Uit dit fonds kunnen gemeenten subsidies krijgen voor nieuwbouwprojecten. En kunnen woningcorporaties rekenen op belastingvoordelen als zij gaan bijbouwen. Maar ook de bouw van flexwoningen zijn aangekondigd, waarmee vooral jongeren en studenten extra worden geholpen." Het Kabinet denkt na over mogelijkheden om het starters makkelijker te maken om een huis te kopen. Het gaat met name over mogelijkheden die starters een betere positie geven ten opzichte van beleggers die huizen kopen om te verhuren. "Zo wordt onderzocht of de overdrachtsbelasting voor starters kan worden afgeschaft", zegt Roepman. "Daarnaast zou de belasting voor beleggers kunnen worden verhoogd." Roepman Makelaardij vind je aan de Molslaan 43, zie www.roepman.nl.